ΥΓΕΙΑ: Μετεκπαίδευση εξειδικευμένων ιατρών στην Ρομποτική Ορθοπεδική

  • Ρούλα Τσουλέα
ΥΓΕΙΑ
Η μετεκπαίδευση θα γίνει μέσω υποτροφίας που παρέχει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικής Τραυματολογίας, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης (ESSKA).

Κέντρο αναφοράς και εκπαίδευσης στην ρομποτική ορθοπεδική τεχνολογία είναι το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Στην Β’ Ορθοπεδική Κλινική, που τελεί υπό τη διεύθυνση του Δρ. Κωνσταντίνου Δρετάκη, εξειδικευμένοι ορθοπεδικοί από την Ευρώπη και την Αμερική πρόκειται να εκπαιδευτούν στην Ρομποτική Ορθοπεδική.

Η εκπαίδευση θα γίνει μέσω της υποτροφίας «ESSKA-EKA International Robotics Fellowship 2023». Την υποτροφία αυτή παρέχει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικής Τραυματολογίας, Χειρουργικής Γόνατος & Αρθροσκόπησης (ESSKA) και ο τομέας Ευρωπαίων Ειδικών Γόνατος (EKA).

Η υποτροφία χορηγείται σε εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ορθοπεδικούς από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Όπως αναφέρει το ΥΓΕΙΑ σε ανακοίνωσή του, είναι η πρώτη φορά που ελληνικό νοσοκομείο και Ορθοπεδική Κλινική αποτελούν κέντρο εκπαίδευσης.

Η υποτροφία συνίσταται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκείας 2 εβδομάδων. Στη διάρκεια της μετεκπαίδευσής τους, οι ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επεμβάσεις Ορθοπεδικής με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ.

Το σύστημα, που διαθέτει το  ΥΓΕΙΑ, εξασφαλίζει την εξατομικευμένη θεραπεία για γόνατο και ισχίο, με μέγιστη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.