ΥΓΕΙΑ: 14ο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Το συνέδριο είναι υβριδικό. Θα διεξαχθεί 10-11 Μαΐου 2024 και η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι νεότερες εξελίξεις στην διακαθετηριακή αντιμετώπιση των παθήσεων στις βαλβίδες της καρδιάς θα συζητηθούν στο 14ο Ετήσιο Συνέδριο Διακαθετηριακής Θεραπείας Καρδιακών Βαλβιδοπαθειών που διοργανώνουν το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων και η Β’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του HEAL Academy και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. Υπάρχει όμως δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε ανακοίνωσή του, το συνέδριο είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο στην χώρα μας με αποκλειστικό αντικείμενο τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της διακαθετηριακής θεραπείας καρδιακών βαλβιδοπαθειών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες αιχμής, καταξιωμένων ιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα μπορέσουν επίσης να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να παρακολουθήσουν επεμβάσεις ως case study.

Η συμβολή κορυφαίων ειδικών καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών από όλο το κόσμο αναμένεται να είναι μεγάλη.

Όλες οι παθήσεις των καρδιακών βαλβίδων μπορούν πλέον να θεραπευτούν με διαδερμικές μεθόδους. Η διαδερμική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας έχει εδραιωθεί επιστημονικά, ενώ ακολουθεί η επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Εντυπωσιακή εξέλιξη, εξ άλλου, παρατηρείται στις θεραπείες της τριγλώχινας βαλβίδας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό, με απαραίτητη όμως τη συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου ΕΔΩ.

Το συνέδριο μοριοδοτείται με 16 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Με την ολοκλήρωση της δήλωσης των στοιχείων των συμμετεχόντων στη φόρμα συμμετοχής, γίνεται καταγραφή του χρόνου παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. Ο χρόνος παρακολούθησης θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή πιστοποιητικού τις ημέρες μετά το συνέδριο.