Βράβευση της Pfizer Hellas Band από την Ακαδημία Αθηνών

  • Iatropedia newsroom
Pfizer Hellas
Της απονεμήθηκε το βραβείο Νικολάου Καρόλου, για την εθελοντική δράση της που προάγει την κοινωνική πρόνοια στον ελλαδικό χώρο.

Στην ερασιτεχνική, εθελοντική ορχήστρα της εταιρείας Pfizer Hellas απένειμε εφέτος η Ακαδημία Αθηνών το βραβείο Νικολάου Καρόλου, το οποίο υπάγεται στην Τάξη των Ηθικών και Πολιτιστικών Επιστημών.

Το βραβείο απονέμεται για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, η οποία προήγαγε την κοινωνική πρόνοια στον Ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική βράβευση από το ανώτερο πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας.

Η Pfizer Hellas Band δημιουργήθηκε το 2013. Στα χρόνια που μεσολάβησαν έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες σε ιδρύματα, όπως γηροκομεία και ιδρύματα χρονίως πασχόντων. Έχει επίσης προσέφερε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας σε ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ έχει πραγματοποίησε συναυλίες και σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Η Pfizer Hellas Band αποτελείται από εθελοντές εργαζόμενους της εταιρείας και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Νίκο Χατζηνικολάου (μπουζούκι), Κατερίνα Παπαευαγγέλου (φωνητικά), Στράτο Χρηστέα (κιθάρα), Κώστα Σαλβερίδη (φωνητικά) και την Νάντια Πρασίνου (πιάνο – φωνητικά). Την καλλιτεχνική καθοδήγηση και διδασκαλία έχει ο καταξιωμένος μουσικός κ. Ηρακλής Βαβάτσικας.

Η τελετή βράβευσης και επίδοσης των παπύρων προγραμματίζεται εντός του 2021,  όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Το έπαθλο αυτό θα δοθεί ως δωρεά από τη Pfizer Hellas σε ίδρυμα που φιλοξενεί ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

«Η  αναγνώριση αυτή αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας σε συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη μας», δήλωσε ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και εμπνευστής και μέλος της ορχήστρας. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ακαδημία Αθηνών για την εξαιρετική τιμή, στους συναδέλφους μου μέλη της ορχήστρας μας, στον μαέστρο και στην Pfizer Hellas που στήριξε αυτή την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή».