Βράβευση της ELPEN για τη συμβολή της στην απασχόληση

  • Ρούλα Τσουλέα
EPLEN
Η ELPEN αύξησε το 2022 κατά 13% το προσωπικό της, ενώ συνεχίζει τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη στελέχωση δύο νέων, σημαντικών επενδύσεών της.

Για την ενεργό συμβολή της στον τομέα της απασχόλησης βραβεύτηκε η ELPEN, η οποία επέτυχε και εφέτος αύξηση στο προσωπικό της. Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2022».

Παρά τις δυσκολίες που επέφεραν το 2022 η υγειονομική κρίση και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η ELPEN αύξησε το προσωπικό της κατά 13%. Σε επίπεδο ομίλου απασχολεί πλέον 1.350 εργαζομένους. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη στελέχωση των δύο νέων επενδύσεών της:

  • Ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων
  • Το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας

Οι νέες επενδύσεις της ELPEN ενισχύουν το ήδη έντονο αποτύπωμα της εταιρείας στον τομέα της απασχόλησης με επιπλέον 350 νέες θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές αφορούν εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης.

Οι νέες δομές θα αξιοποιήσουν σημαντικό αριθμό Ελλήνων επιστημόνων. Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στον επαναπατρισμό των «ελληνικών μυαλών» που αναζήτησαν μια καλύτερη προοπτική στο εξωτερικό.

«Στον απόηχο της δεκαετούς οικονομικής ύφεσης, της περιόδου της πανδημίας και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης είναι σημαντικό να αναδεικνύονται εταιρείες και κλάδοι με κρίσιμο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο», τόνισε ο συνδιευθύνων σύμβουλος της ELPEN κ. Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). «Οι επενδύσεις της ELPEN θα ενισχύσουν τα επόμενα χρόνια το ήδη έντονο αποτύπωμά της στον τομέα της απασχόλησης. Η στελέχωσή τους έχει ήδη δημιουργήσει σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας στους τομείς της ανάπτυξης φαρμάκων, των διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου και των κανονιστικών υποθέσεων για τις εξαγωγές».

45 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων

Αναφερόμενος συνολικώς στην ελληνική βιομηχανία φαρμάκων, ο κ. Τρύφων τόνισε πως λειτούργησε ως «ασπίδα επάρκειας φαρμάκων» κατά την υγειονομική κρίση.

«Η χώρα μας δεν αντιμετώπισε τις ελλείψεις φαρμάκων που υπήρξαν σε άλλες χώρες, λόγω της ισχυρής παραγωγικής βάσης που διαθέτει», είπε. Όπως εξήγησε, στη χώρα μας λειτουργούν 45 εργοστάσια παραγωγής φαρμάκων. Τα εργοστάσια αυτά παράγουν προϊόντα τα οποία εξάγονται και σε 147 χώρες του κόσμου.

Η εκδήλωση «Diamonds of The Greek Economy 2022» διοργανώνεται από τη Ναυτεμπορική. Διεξήχθη την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα, παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.