ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ – GE Healthcare: Ισχυρή συμμαχία για την Υγεία

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξοπλίζει τα Διαγνωστικά Κέντρα της με συστήματα τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας και επενδύει στη διαρκή αναβάθμισή τους

Την ισχυροποίηση της συνεργασίας τους στον τομέα της Απεικονιστικής Ιατρικής, με γνώμονα την μέγιστη διαγνωστική ακρίβεια και τη βέλτιστη φροντίδα, ανακοίνωσαν ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξοπλίζει τα Διαγνωστικά Κέντρα της με συστήματα τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας και επενδύει στη διαρκή αναβάθμισή τους. Μέσα στο 2022 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε όλος ο εξοπλισμός των Διαγνωστικών Κέντρων του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Εγκαταστάθηκαν τέσσερις νέοι αξονικοί τομογράφοι και αναβαθμίστηκαν πέντε μαγνητικοί τομογράφοι.

Στο δίκτυο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 47 συστήματα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας. Λειτουργούν επίσης δεκάδες συστήματα υπερηχοτομογραφίας τελευταίας γενιάς της GE Healthcare. Ξεχωρίζουν:

  • Ο αξονικός τομογράφος 128 τομών Revolution Maxima
  • Ο SIGNA Voyager AIR, ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος 1.5T με τεχνολογία AIR και τεχνητή νοημοσύνη

Ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος Revolution Maxima παρέχει υψηλή ποιότητα εικόνας σε μικρότερο χρόνο εξέτασης. Οι ασθενείς είναι σε θέση να πραγματοποιούν σε αυτόν απλές και εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία και αξονική αγγειογραφία.

Ο μαγνητικός τομογράφος SIGNA Voyager AIR προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στον ασθενή. Διαθέτει ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι, εξαλείφεται το αίσθημα δυσφορίας, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο για ασθενείς με κλειστοφοβία.

Ποζιτρονική υπολογιστική τοµογραφία

Mία από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου, σε συνεργασία με τη GE Healthcare, αφορά τον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής. Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών Υγείας που διαθέτει το προηγμένο σύστημα ποζιτρονικής υπολογιστικής τοµογραφίας PET/CT Discovery IQ.

Τα Discovery IQ της GE Healthcare, 5 δακτυλίων στην Αθήνα και 3 δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, µε την τεχνολογία Q.Clear και το προηγμένο λογισμικό ποσοτικοποίησης, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και βελτιστοποίηση στην ποσοτικοποίηση σε σύγκριση με άλλα συμβατικά PET/CT, για έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη θεραπεία. Στα πλεονεκτήματά τους συμπεριλαμβάνονται:

  • Η ταχεία απεικόνιση
  • Η δυνατότητα μείωσης της χορηγούμενης δόσης ραδιοφαρμάκου
  • Η διευκόλυνση της εξέτασης σε ηλικιωμένους, ασθενείς που πονούν ή έχουν κλειστοφοβία, σε επιβαρυμένους ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να παραμείνουν ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα

Επένδυση σε τεχνολογία αιχμής

«Επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία, τεχνολογία αιχμής και διαρκείς αναβαθμίσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των εξεταζόμενων», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Ευ. Σπανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. «Ευχαριστούμε τη GE που στέκεται αρωγός στη δέσμευσή μας για την παροχή κορυφαίας διαγνωστικής ακρίβειας και για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών».

«Η GE Healthcare συνεργάζεται στενά με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επί σειρά ετών, με στόχο τη διαρκή αναζήτηση και επίτευξη της τεχνολογικής καινοτομίας στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας», ανέφερε ο κ. Σπυρίδων Γκίκας, πρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου της GE Healthcare. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεχίζουμε την συνεργασία μας με την εγκατάσταση και λειτουργία απεικονιστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας εφοδιασμένων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, πρωτοποριακών αλγορίθμων για χαμηλή δόση ακτινοβολίας και εργαλείων για την βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας των ασθενών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν