ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Δωρεές σε «Aurora» και «Φλόγα» στη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Οι δωρεές γίνονται σε δύο συλλόγους που στηρίζουν ασθενείς με καρκίνο συμπαγών οργάνων και αιματολογικές παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την απώλεια του ιδρυτή του, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανακοινώνει δύο μεγάλες δωρεές στη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού. Με την κίνηση αυτή στηρίζει έμπρακτα ασθενείς και οικογένειες που δίνουν μάχη εναντίον του καρκίνου.

Ειδικότερα, στον οργανισμό Aurora που δραστηριοποιείται εναντίον των αιματολογικών παθήσεων, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει 30.000 ευρώ.  Η AURORA δημιουργήθηκε το 2018 για να υποστηρίξει ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις. Μεταξύ άλλων διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θεραπεία μέσω της παροχής στέγης και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών. Συγχρόνως, η Aurora ενισχύει την έρευνα και το έργο των κορυφαίων νοσοκομείων της χώρας.

Αντίστοιχα, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», προσφέρονται 10.000 ευρώ. Η «Φλόγα» φροντίζει για την καλύτερη περίθαλψη και ποιότητα ζωής των παιδιών που νοσούν με καρκίνο. Μερικές από τις διαχρονικές δράσεις του Συλλόγου «Φλόγα» είναι η στελέχωση των παιδιατρικών ογκολογικών τμημάτων, η ανανέωση του εξοπλισμού τους και η συμμετοχή στα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Οι δωρεές θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των δύο φορέων. Επιπλέον, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θέτει στη διάθεσή τους και τις υπηρεσίες του.

ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Έμπρακτη στήριξη

«Ο Ευάγγελος Σπανός συνήθιζε να λέει πως η ευτυχία είναι η ανταμοιβή για αυτούς που προσφέρουν. Η κοινωνική προσφορά, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι για εμάς πυξίδα σε κάθε βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Γιώργος Ευ. Σπανός.

Και συνέχισε: «Τιμώντας τη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού, στηρίζουμε έμπρακτα ασθενείς και οικογένειες, μικρούς και μεγάλους, που μάχονται για τη ζωή τους ενάντια στον καρκίνο. Ενώνουμε τη δύναμή μας με τη δική τους, ώστε να μη σηκώνουν μόνοι τους το βάρος αυτής της, συχνά άνισης, μάχης. Είμαστε στο πλευρό των φορέων που προσπαθούν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή και πιο ποιοτική τη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο».

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς. Σήμερα διαθέτει 72 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο και δύο γενικές κλινικές. Διαθέτει επίσης δύο Διατροφολογικά Κέντρα, ένα Δερματολογικό Κέντρο, επτά οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.