ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά»

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επί 40 και πλέον χρόνια υπηρετεί την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, στηρίζοντας όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» ανακοίνωσε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στα 53 Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου, σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη.

Τα ραντεβού κλείνονται καθημερινές και Σάββατα. Το πρόγραμμα των Διαγνωστικών Κέντρων έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» να εξυπηρετούνται την επομένη ημέρα.

Τα αποτελέσματα εκδίδονται μέσα σε 3 ημέρες και αναρτώνται στην ειδική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ. Μπορούν, όμως, να αποσταλούν και με e-mail. Προστίθενται επίσης στον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας, όπου διατηρείται όλο το ιστορικό εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι εξοπλισμένη με σύγχρονους ψηφιακούς μαστογράφους χαμηλής ακτινοβολίας, ενώ οι εξεταζόμενες έχουν δυνατότητα επιλογής άνδρα ή γυναίκας τεχνολόγου. Όλοι οι συνεργάτες του Ομίλου είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι, έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ψηφιακή μαστογραφία

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει αντικαταστήσει την αναλογική μαστογραφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη απεικονιστική τεχνολογία.

Στην ψηφιακή μαστογραφία η ακτινοβολία είναι ελάχιστη και σε καμία περίπτωση δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.  Με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται:

  • Συμπαγείς και κυστικές βλάβες
  • Περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις

Σύμφωνα με τις σύγχρονες οδηγίες, οι υγιείς και ασυμπτωματικές γυναίκες  θα πρέπει να κάνουν τον πρώτο μαστογραφικό έλεγχο στα 35. Αυτή είναι η λεγόμενη μαστογραφία αναφοράς.

Η μαστογραφία πρέπει να επαναλαμβάνεται:

  1. Κάθε δύο χρόνια μετά την ηλικία των 40 ετών
  2. Κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 50 ετών
  3. Αν η γυναίκα έχει βεβαρημένο κληρονομικό ή ατομικό ιστορικό, η μαστογραφία πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.
  4. Για τις γυναίκες με επιβεβαιωμένη μετάλλαξη στα γονίδια BRCA1 και BRCA2, τα οποία σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, συνιστάται ετήσια μαστογραφία από την ηλικία των 30 ετών.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 71 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, o Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της ολιστικής φροντίδας και της προαγωγής της Υγείας όλων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» οι ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν