VIATRIS – GENESIS Pharma: Νέα στρατηγική συνεργασία στην Ογκολογία-Αιματολογία

  • Ρούλα Τσουλέα
Genesis Pharma
Η συνεργασία αφορά την εμπορική διάθεση βιοομοειδούς σκευάσματος που μειώνει τη διάρκεια της ουδετεροπενίας και τη συχνότητα εμφάνισης εμπύρετου ουδετεροπενίας σε ενήλικες ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία.

Η Viatris, μια νέα παγκόσμια εταιρεία φροντίδας υγείας, και η πρωτοπόρος ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma ανακοινώνουν τη στρατηγική συνεργασία τους στην ελληνική αγορά. Βάσει αυτής, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την αποκλειστική εμπορική διάθεση του βιοομοειδούς σκευάσματος της Viatris στον τομέα της Ογκολογίας-Αιματολογίας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δυο εταιρείες παρέχουν στους ασθενείς στη χώρα μας μια υψηλής αξίας υποστηρικτική αγωγή. Η αγωγή αυτή μειώνει τη διάρκεια της ουδετεροπενίας και τη συχνότητα εμφάνισης εμπύρετου ουδετεροπενίας σε ενήλικες ασθενείς στους οποίους έχει χορηγηθεί κυτταροτοξική χημειοθεραπεία για κακοήθη νόσο. Πρόκειται για αγωγή που, ταυτοχρόνως, αποτελεί οικονομικότερη εναλλακτική επιλογή για το σύστημα υγείας.

Ο κ. Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής της Viatris (Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα), σχολίασε: «Η συμφωνία της Viatris με την GENESIS Pharma αποτελεί ένα μέρος της συνολικής στρατηγικής μας για την εξέλιξη του επιχειρησιακού μας μοντέλου στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών, με αυξανόμενη υπεραξία για την εθνική οικονομία, αποτελεί διαρκή επιδίωξη της Viatris. Η συνεργασία μας με την GENESIS Pharma αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που, από κοινού οι δύο εταιρείες, συμβάλλουμε στη βελτίωση της πρόσβασης των καρκινοπαθών ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε καινοτόμες θεραπείες, πετυχαίνοντας καλύτερη υγεία για τους ασθενείς και απελευθερώνοντας πόρους για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νέα συνεργασία με τη Viatris, που έρχεται ως επιστέγασμα της τεχνογνωσίας και της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει η εταιρεία μας τόσο στη βιοτεχνολογία όσο και στον τομέα της Ογκολογίας-Αιματολογίας. Είναι σταθερός μας στόχος να συμβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η ιατρική κοινότητα, το εθνικό σύστημα υγείας αλλά τελικά οι ίδιοι οι ασθενείς να έχουν στη διάθεσή τους όσα περισσότερα όπλα στη μάχη ενάντια στον καρκίνο γίνεται, αλλά και υποστηρικτικές θεραπείες που αποδεδειγμένα βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση της νόσου».