ΒΑΤ Hellas: 150 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

  • Ρούλα Τσουλέα
BAT
H εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική παρουσία στην Ελλάδα με άξονα την επιστήμη και την τεχνολογία αιχμής, ενισχύοντας τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Στη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας οδηγεί η περαιτέρω ανάπτυξη της BAT Hellas, που δραστηριοποιείται στις νέες κατηγορίες προϊόντων που αποτελούν εναλλακτικές λύσεις στο κάπνισμα για τους ενήλικους καπνιστές.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμβάλλει σημαντικά στην ελληνική οικονομία. Μόνο πέρυσι διέθεσε 20 εκατομμύρια ευρώ, καθώς η Ελλάδα  συνιστά διαχρονικά στρατηγική αγορά για την ΒΑΤ παγκοσμίως και είναι μία χώρα που επιλέγεται σταθερά για επενδύσεις με άξονα την τεχνολογία και την καινοτομία.

Σκοπός του Ομίλου είναι να διαμορφώσει ένα καλύτερο αύριο (A Better Tomorrow), επιδιώκοντας έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό, όπου οι καπνιστές θα μεταβαίνουν σε εναλλακτικές λύσεις χωρίς καύση.

Η BAT Hellas ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα αυτό. Αποδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου επενδύοντας στον Τομέα των Νέων Κατηγοριών στην Ελλάδα.

Αυτή η κατηγορία προϊόντων συμβάλλει και στον εκσυγχρονισμό του λιανεμπορίου. Ενισχύει τα παραδοσιακά σημεία λιανικής πώλησης και τους 20.000 εργαζομένους στο δίκτυο λιανικής πώλησης και διανομής πανελλαδικά.

Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες της ΒΑΤ στην Ελλάδα με άξονα την τεχνολογία και την καινοτομία αναδεικνύουν τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας για την BAT διεθνώς. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακός κόμβος για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα, εδραιώνοντας περαιτέρω τη στρατηγική της σημασία στο επιχειρησιακό πλαίσιο της εταιρείας.

BAT

Τέσσερις πυλώνες

Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι μετασχηματισμού, εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες:

  • Τεχνολογία αιχμής
  • Πρόοδος
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας
  • Επιστημονική καινοτομία

Αυτοί οι άξονες δράσης αποτελούν τη βάση για την ενίσχυση του δυναμικού ρόλου της ΒΑΤ στην Ελλάδα, με στόχο την προώθηση ενός καλύτερου αύριο για τους ενήλικες καταναλωτές, την κοινωνία και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία στον Τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και με περισσότερους από 1.600 επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο, η ΒΑΤ έχει ηγετική θέση στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.

Ως θυγατρική της British American Tobacco plc, ενός παγκόσμιου ηγέτη στα καταναλωτικά αγαθά που ιδρύθηκε το 1902, η BAT Hellas επωφελείται από την εκτεταμένη εμβέλειά του. Ο Όμιλος απασχολεί παγκοσμίως περισσότερους από 50.000 εργαζομένους και εξυπηρετεί περισσότερες από 175 αγορές.