Τρεις δεκαετίες συνεργασίας δείχνουν το μέλλον σε ΒΙΑΝΕΞ και MSD

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τριάντα τρία χρόνια συνεργασίας γιόρτασαν οι φαρμακοβιομηχανίες ΒΙΑΝΕΞ και MSD παρουσία των κ.κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, Αθανάσιου Γιαννακόπουλου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου της MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας κ. Haseeb Ahmad.

Μάλιστα οι δύο πλευρές γιόρτασαν την συνεργασία τους με νέα πολυετή συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Όλα ξεκίνησαν το 1983 όταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλος Γιαννακόπουλος, είδε στην απόφαση της Merck (σήμερα γνωστή ως MSD στην Ευρώπη) να φύγει από την Ελλάδα την ευκαιρία για μια συνεργασία με την ΒΙΑΝΕΞ. Τότε ήταν που ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Merck και κατάφερε να την οδηγήσει από μηδενική παρουσία στην αγορά, σε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ το 2010. Και τότε αποφασίστηκε η παράδοση μεγάλου μέρους του χαρτοφυλακίου στη Merck Hellas και η συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ βασίστηκε σε νέο μοντέλο, αυτό της από κοινού προώθησης προϊόντων, το οποίο αποτελεί και τον άξονα της νέας συμφωνίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απένειμε τιμητικά αντίγραφο αρχαίου αμφορέα στον κ. Haseeb Ahmad, ως έκφραση αναγνώρισης της συμβολής του στη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Από την πλευρά του, ο κ. Haseeb Ahmad προσέφερε ένα χειροποίητο μεταλλικό γλυπτό, που απεικονίζει δύο αγωνιζόμενους και άψογα συνεργαζόμενους κωπηλάτες σ’ ένα αγωνιστικό πλοιάριο.