Το Διοικητικό Συμβούλιο της GE εγκρίνει την απόσχιση της GE HealthCare

  • Ρούλα Τσουλέα
GE Healthcare
Ο διαχωρισμός θα τεθεί και επισήμως σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου 2023. Πριν από αυτόν η εταιρεία θα μετονομαστεί σε GE HealthCare Technologies Inc.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της General Electric (GE) ενέκρινε τον προαναγγελθέντα διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της GE HealthCare, της θυγατρικής της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης.

Ο διαχωρισμός θα τεθεί και επισήμως σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου 2023. Πριν από αυτόν  η εταιρεία θα μετονομαστεί σε GE HealthCare Technologies Inc.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η αντιστοιχία διανομής της ανεξάρτητης εταιρείας. Οι κάτοχοι κοινών μετοχών της GE θα λάβουν 1 κοινή μετοχή της GE HealthCare για κάθε 3 κοινές μετοχές της GE που κατείχαν στις 16 Δεκεμβρίου 2022, ημερομηνία καταγραφής για τη διανομή.

Η GE HealthCare αναμένεται να αρχίσει να διαπραγματεύεται στο Nasdaq στις 4 Ιανουαρίου 2023, με το διακριτικό «GEHC». H GE θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο NYSE.

«Η σημερινή ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα από τα τελευταία ορόσημα για τη σχεδιαζόμενη απόσχιση της GE HealthCare, καθώς προχωράμε προς τη δημιουργία τριών ανεξάρτητων, κορυφαίων στον κλάδο εταιρειών», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της GE Aerospace κ. H. Lawrence Culp, Jr.

Και συνέχισε: «Η εταιρεία προωθεί τη φροντίδα ακριβείας σε παγκόσμιο επίπεδο, με μια σαφή στρατηγική για τη δημιουργία αξίας που θα ωφελήσει τους ασθενείς, τους πελάτες και τους μετόχους υπό την ηγεσία του CEO Peter Arduini και της ομάδας του».