Τιμητική διάκριση στον ΟΦΕΤ για την συμβολή του στην οικονομία και την καινοτομία

  • Ρούλα Τσουλέα
ΟΦΕΤ
Την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ σε ισχύ βρίσκονται δεκάδες εθνικές και ευρωπαϊκές ευρεσιτεχνίες.

Τιμητική διάκριση για την συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την φαρμακευτική καινοτομία απέσπασε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) στο πλαίσιο των βραβείων Prix Galien 2023.

Την διάκριση επέδωσε στην πρόεδρο και CEO του Ομίλου κυρία Ιουλία Τσέτη ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε στην ομιλία της η κυρία Τσέτη, την τελευταία δεκαετία ο ΟΦΕΤ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει επίσης υποστηρίξει δεκάδες ερευνητικά έργα και είναι κάτοχος πολλών εθνικών και ευρωπαϊκών ευρεσιτεχνιών.

«Ο Όμιλος Τσέτη, είναι συνυφασμένος με τις έννοιες καινοτομία, υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη, αριστεία, ίσες ευκαιρίες στην εργασία και σε θέσεις ευθύνης, no gender περιβάλλον και ισότητα των φύλων», τόνισε η κυρία Τσέτη, η οποία είναι επίσης γενική γραμματέας του ΣΕΒ και πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas. «Δεν φοβάται την αριστεία, αντίθετα επιδιώκει τη βάσανο της αξιολόγησης. Και αυτήν την φιλοσοφία μας έχουν ενστερνισθεί απόλυτα, οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του Ομίλου μας».

Όπως εξήγησε, οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ, UNI-PHARMA & InterMed, είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές:

  • Των Ηνωμένων Εθνών
  • Της UNICEF
  • Του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Προσφάτως, εξ άλλου, διακρίθηκαν ως «Most Sustainable Companies» και ως «Top Employers», μέσα από διαρκείς και σκληρές αξιολογήσεις.

50 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια

Μόνο την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις του ΟΦΕΤ ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ, με μεγάλο μέρος αυτών να διατίθενται:

  • Στην ριζική ανακαίνιση του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA, επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας
  • Στην νεοσύστατη βιομηχανία UniHerbo, η οποία θα αξιοποιήσει τον πλούτο της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας

Την τετραετία 2018-2021 ο Όμιλος έχει χρηματοδοτήσει συνολικώς με ίδια κεφάλαια 37 ερευνητικές προτάσεις. Οι 20 εξ αυτών αφορούν υποτροφίες του Ιδρύματος Κλέων Τσέτης.

Δεκάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Αποτέλεσμα της συνεχούς και διαχρονικής επένδυσης στην καινοτομία αποτελούν τα περισσότερα από 100 ιστορικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν απονεμηθεί στον ΟΦΕΤ.

Επιπλέον, σε ισχύ βρίσκονται 50 εθνικές ευρεσιτεχνίες (πατέντα) και εννέα ευρωπαϊκές. Οι έξι από τις εννέα έχουν υποβληθεί σε περίπου 60 χώρες.

«Στη χώρα μας παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα μας», τόνισε η κυρία Τσέτη. «Γνωρίζουμε ότι μόνο μέσα από την καινοτομία και τις συμμαχίες με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, θα προκύψουν νέες φρέσκιες ιδέες και έξυπνες start up επιχειρήσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και θα ενισχύσουν την κοινωνική πρόοδο. Πιστεύουμε στην έρευνα αλλά και στη νέα γενιά, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στους ερευνητές, καθώς είναι βέβαιο ότι αυτοί θα φέρουν την αλλαγή στην Ελλάδα».