Συνεργασία της HOPEgenesis με το Deloitte Foundation

  • Ρούλα Τσουλέα
HOPEgenesis
Η συνεργασία αφορά την παροχή υπηρεσιών απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης στις εγκύους της Αστυπάλαιας, μέσω ειδικών ιατρικών συσκευών.

Το Deloitte Foundation συνεργάζεται με την HOPEgenesis σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει την ασφάλεια των εγκύων και των μωρών τους μέσα από εξελιγμένες ιατρικές συσκευές Bluetooth και μιας ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας.

Το πρόγραμμα της HOPEgenesis προορίζεται για τις εγκύους της, οι οποίες διαμένουν στην Αστυπάλαια. Μέσω αυτού, οι έγκυοι θα μπορούν να καταγράφουν με ακρίβεια:

  • Τον καρδιακό παλμό του εμβρύου
  • Την αρτηριακή πίεση και την γλυκόζη αίματός τους

Θα μπορούν επίσης να στέλνουν απευθείας τα αποτελέσματα στον μαιευτήρα–γυναικολόγο που τις παρακολουθεί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να αξιολογείται ανά πάσα στιγμή η υγεία η δική τους αλλά και των αγέννητων μωρών τους.

Επιπλέον, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας θα μπορούν να διατηρούν το προσωπικό τους ιατρικό, ψηφιακό αρχείο. Θα μπορούν ακόμα να προγραμματίζουν απευθείας τις επισκέψεις στον γιατρό τους.

Πρότυπο για την βιώσιμη ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του Deloitte Foundation κ. Μάνος Πηλείδης δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την HOPEgenesis, μας ταξιδεύει στο ακριτικό νησί της Αστυπάλαιας για το οποίο έχουμε δεσμευθεί ως εταιρεία να αποτελέσει ένα νησί πρότυπο για την βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με την προσφορά συσκευών απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης στις εγκύους του νησιού συνεισφέρουμε στην αποστολή της HOPEgenesis για ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα με σκοπό την εξασφάλιση της υγείας των ιδίων και των μωρών τους».

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Deloitte Foundation. Με την υποστήριξή τους, έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε στις εγκύους του προγράμματός μας πρωτοπόρες συσκευές τηλεϊατρικής παρακολούθησης με σκοπό να λαμβάνουν άμεση διάγνωση από την ιατρική μας ομάδα αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να νιώθουν ασφαλείς οι μέλλουσες μαμάδες, καταρρίπτοντας αποστάσεις και δυσκολίες πρόσβασης στις ιατρικές δομές υγείας».