Στο τιμόνι της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου η Υβόνη Παπαστελάτου

  • Ρούλα Τσουλέα
Sanofi
Διαδέχεται τον Lionel Picard ο οποίος αναλαμβάνει παγκόσμιο επιτελικό ρόλο στον Τομέα των Σπάνιων Παθήσεων.

Την Γενική Διεύθυνση της Sanofi Ελλάδος & Κύπρου και της Μονάδας Ειδικής Φροντίδας για τις δύο χώρες αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου 2023 η κυρία Υβόνη Παπαστελάτου, η οποία έχει υπηρετήσει σε ποικίλες θέσεις ευθύνης στην εταιρεία.

Η κυρία Παπαστελάτου διαδέχεται τον κ. Lionel Picard,  ο οποίος αναλαμβάνει νέο επιτελικό ρόλο ως Market Lead Ευρώπης για τις σπάνιες αιματολογικές διαταραχές

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η κυρία Παπαστελάτου προσχώρησε στη Sanofi Ελλάδας το 2019. Αρχικά είχε αναλάβει τον ρόλο της επικεφαλής στο Τμήμα Επιχειρηματικών Λειτουργιών & Υποστήριξης για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αργότερα, μετακινήθηκε στην αντίστοιχη θέση για τη Νότια Ευρώπη. Ακολούθως, τοποθετήθηκε στην θέση Transformation Head Central South East Europe& Oncology Franchise Head για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Picard εντάχθηκε στο δυναμικό της Sanofi το 2006. Έκτοτε ανέλαβε ποικίλους ρόλους υψηλής ευθύνης στις Επιχειρησιακές Μονάδες Εμβολίων και Ειδικής Φροντίδας, σε πέντε διαφορετικές χώρες. Από το 2020 ήταν γενικός διευθυντής της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου. Ταυτοχρόνως ήταν επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Ειδικής Φροντίδας για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για την εφαρμογή των επιμέρους σταδίων της πενταετούς εταιρικής αναπτυξιακής στρατηγικής (2020-2025) στην Sanofi Ελλάδος και ανέλαβε την πραγματοποίηση νευραλγικής σημασίας έργων.

Νέοι ορίζοντες

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανήκω σε έναν Οργανισμό, που προσφέρει στους ανθρώπους του τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες και ευκαιρίες», δήλωσε ο κ. Picard. «Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο τριών ετών στην Ελλάδα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ελληνική ομάδα για τη συνεργασία, τον δυναμισμό και την αφοσίωσή της. Εύχομαι στην Υβόνη Παπαστελάτου κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα».

Από την πλευρά της, η κυρία Παπαστελάτου δήλωσε: «Διαδεχόμενη τον Lionel Picard, θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη προσφορά του στην αναπτυξιακή στρατηγική της Sanofi. Σε συνεργασία με μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, είμαι έτοιμη να συμβάλω ουσιαστικά στην επίτευξη του κοινού μας σκοπού, ενισχύοντας το αποτύπωμα της εταιρίας στην Ελλάδα και την Κύπρο».