Συνεργασία αιχμής για τον διαβήτης της Novo Nordisk με το πανεπιστήμιο Karolinska

  • Iatropedia
Το Karolinska Institutet και η Novo Nordisk υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του διαβήτη. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από τη Novo Nordisk.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο νέο διεθνές πρόγραμμα μεταδιδακτορικών επιστημόνων, 12 μεταδιδακτορικοί ερευνητές συνολικά θα λάβουν επιδότηση τριών χρόνων για την αρχική υποστήριξη της έρευνάς τους στον τομέα του διαβήτη και του μεταβολισμού. Η έρευνα θα εκπονηθεί στο Karolinska Institutet στη Στοκχόλμη, Σουηδία, ωστόσο θα δοθεί η δυνατότητα για την ανταλλαγή ερευνητικού προσωπικού στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Novo Nordisk στη Δανία.

Η Novo Nordisk διαθέτει εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης στη Δανία, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία. Περισσότεροι από 6.000 υπάλληλοι συμμετέχουν σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, με πολλούς από αυτούς να έχουν συνάψει συνεργασίες με εξωτερικούς ερευνητές στον βιοτεχνολογικό και ακαδημαϊκό τομέα.

Μια κοινή διοικούσα επιτροπή με μέλη τόσο από το Karolinska Institutet όσο και από τη Novo Nordisk θα επιβλέπει το πρόγραμμα και θα είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη ερευνητών. Οι τέσσερις πρώτοι ερευνητές του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2015.