Σημαντική διάκριση της GSK στα Prix Galien Greece 2023

  • Ρούλα Τσουλέα
GSK
Η εταιρεία απέσπασε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για εμβόλιο που προστατεύει από σοβαρό λοιμώδες νόσημα.

Σημαντική διάκριση στην κατηγορία «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» απέσπασε η GSK στα εφετινά βραβεία Prix Galien Greece.

Η εταιρεία απέσπασε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για εμβόλιο παραγωγής της, το οποίο αφορά σε ένα σοβαρό λοιμώδες νόσημα που μπορεί να έχει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπλοκές.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που διακρίνεται από τον θεσμό των Prix Galien, στα δέκα χρόνια που τα βραβεία απονέμονται στη χώρα μας.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 5 Απρίλιου. «Είναι μεγάλη μας τιμή να διακρινόμαστε με το βραβείο για το Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν Prix Galien για το νέο μας εμβόλιο έναντι σε ένα σοβαρό λοιμώδες νόσημα, ιδίως όταν πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που βραβεύεται από το θεσμό Prix Galien στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Antonino Biroccio, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της GSK Ελλάδος.

«Στην GSK εργαζόμαστε εντατικά και με υπευθυνότητα ώστε να ανακαλύπτουμε νέα καινοτόμα φάρμακα και εμβόλια με τρόπους που είναι ταχύτεροι, πιο αποτελεσματικοί και πιο προβλέψιμοι. Η διάκριση αυτή μας γεμίζει περηφάνια και αποτελεί κίνητρο να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά  για  να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Biroccio συμμετείχε με διακεκριμένους ομιλητές και στο καθιερωμένο Galien Innovation Forum. Στην ομιλία του εστίασε στην αξία της επένδυσης στην πρόληψη μέσω του εμβολιασμού. Αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή της καινοτομίας στην επίτευξη ενός αποτελεσματικότερου και προβλέψιμου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Δεκάδες καινοτόμα φάρμακα

Η GSK Greece μετρά περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη χώρα μας. Διαθέτει περισσότερα από 50 καινοτόμα φάρμακα για:

  • Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος
  • Το HIV/AIDS
  • Σπάνιες παθήσεις
  • Την Ογκολογία

Επιπλέον, αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη εμβολίων. Διαθέτει ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων για όλες τις ηλικίες, συμβάλλοντας στην προστασία του γενικού πληθυσμού από πολλά επίπονα νοσήματα.

Τα Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές. Τα επιτεύγματα μπορεί να είναι καινοτόμα σκευάσματα ή διαγνωστικά εργαλεία.