ΣΦΕΕ: Το «προΣfEEρουμε» ξανά στην Αλεξανδρούπολη

  • Ρούλα Τσουλέα
προΣfEEρουμε
Η κοινή πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ και του ΕΕΣ προχώρησε στη δωρεάν φορητού καρδιογράφου, υγειονομικού υλικού και παιχνιδιών στην Δομή Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη επέστρεψε η αποστολή της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που φιλοξενεί περίπου εξήντα παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

Το «προΣfΕΕρουμε» προχώρησε στη δωρεά φορητού καρδιογράφου, rapid tests ανίχνευσης κορωνοϊού και γρίπης, καθώς και παιχνιδιών για όλα τα παιδιά της Δομής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας της πόλης.

Το «προΣfΕΕρουμε» αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Η πρωτοβουλία άρχισε στα τέλη του 2016. Υποστηρίζει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ιδίως παιδιά, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στην Αλεξανδρούπολη, οι πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός και κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

«Σε μια δύσκολη εποχή η κοινωνική πρωτοβουλία του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να ενώσει την πατρίδα μας σε μία αγκαλιά αλληλεγγύης», δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου. «Αρκεί το χαμόγελο που ζωγραφίστηκε σήμερα στα πρόσωπα των παιδιών της Δομής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αλεξανδρούπολη για να υπερνικήσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας».

Ο κ. Αυγερινός ανέφερε σχετικά: «Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης μας γέμισε με χαρά και αισιοδοξία. Η μεγάλη αγκαλιά και η αγάπη με την οποία μας υποδέχθηκαν οι μικροί φίλοι μας αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς και ταυτόχρονα το έναυσμα να εντείνουμε και να επεκτείνουμε το ανθρωπιστικό μας έργο, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όλων ανεξαρτήτως των ηλικιών».