ΣΦΕΕ: Προσφορά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΕΣ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΣΦΕΕ
Η προσφορά του ΣΦΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» για την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην αγορά μεγάλου αριθμού διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού προχώρησε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), για να καλύψει τις ανάγκες στα πέντε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

Τα Κέντρα βρίσκονται σε Αθήνα, Βόλο και Καλάβρυτα. Η προσφορά του ΣΦΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» για την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Εντάσσεται επίσης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν αναλάβει από κοινού ο ΣΦΕΕ  με τον ΕΕΣ. Οι δράσεις αυτές αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και σε λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αυτή την περίοδο, στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΕΕΣ Αθήνας φιλοξενούνται 154 ασυνόδευτοι ανήλικοι εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας. Οι ανήλικοι αυτοί βρίσκονται στην χώρα μας χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους, επίτροπο ή άλλον ενήλικα, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για την επιμέλειά τους.

Ο ΕΕΣ μέσα από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών υπηρεσιών στοχεύει:

  • Στην εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης στους φιλοξενούμενους ανήλικους
  • Στην κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών, με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία

Έμπρακτη συνεισφορά

«Για όλους εμάς τους Ερυθροσταυρίτες και τις Ερυθροσταυρίτισες η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι ηθική ευθύνη και όχι επιλογή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΣ δρ Αντώνιος Αυγερινός. «Υπό το πρίσμα αυτό έχει δομηθεί η αγαστή συνεργασία του ΕΕΣ με τον ΣΦΕΕ, ενισχύοντας το θεσμό της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσα από την ανάπτυξη συμμετοχικών δράσεων και συνεργειών που συμβάλλουν στην προστασία ευάλωτων ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας, καταγωγής ή οποιουδήποτε καθεστώτος διάκρισης και προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αρμονία».

«Για εμάς στον κλάδο του φαρμάκου, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημαίνει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να συνεισφέρουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στη χώρα και στους ανθρώπους της», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ κ. Μιχάλης Χειμώνας. «Ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία, με γνώμονα τον κοινό μας αγώνα για τη στήριξη των ασθενών και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στο ΣΦΕΕ θεωρούμε σημαντικό το έργο και τη δράση του Ε.Ε.Σ.».