ΣΦΕΕ: Πρόεδρος για δεύτερη θητεία ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου

  • Ρούλα Τσουλέα
ΣΦΕΕ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ. Το νέο ΔΣ αναλαμβάνει να οδηγήσει τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών.

Ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου επανεξελέγη για δεύτερη θητεία πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Η επανεκλογή του έγινε στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ, το οποίο προέκυψε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2021.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γενικός διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς

Αναπληρωτής πρόεδρος: Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αντιπρόεδρος VIANEX, γενικός διευθυντής VIAN

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ.

  • Κωνσταντίνος Παναγούλιας, υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης (αντιπρόεδρος VIANEX, γενικός διευθυντής VIAN)
  • Ζαχαρίας Ραγκούσης, υπεύθυνος Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας και Διαπραγμάτευσης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pfizer Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας)
  • Μάριος Κοσμίδης, υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Win Medica),
  • Σταύρος Θεοδωράκης, υπεύθυνος Τιμολόγησης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Chiesi Ελλάδας & Κύπρου)
  • Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Boehringer Ingelheim Ελλάδας & Κύπρου)
  • Γεώργιος – Φαίδων Καλομοίρης, υπεύθυνος Επικοινωνίας (γενικός διευθυντής Takeda Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας)

Γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα τεκμηρίωσης: Νίκος Ραγκούσης (διευθύνων σύμβουλος LEO Pharmaceutical Hellas)

Ταμίας: Παναγιώτης Γιαννουλέας (Chief Operations Officer & Country Manager του Ομίλου Lavipharm)

Μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΦΕΕ εξελέγησαν οι κ.κ.:

  • Πασχάλης Αποστολίδης (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος AbbVie Φαρµακευτική Ελλάδας & Κύπρου)
  • Νικόλαος Βαρελάς (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Galenica)
  • Roberto Greco (πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος GlaxoSmithKline Ελλάδας & διευθυντής Χωρών Αδριατικής)
  • Μάριος Κάτσικας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Faran)
  • Lionel Picard (γενικός διευθυντής Sanofi Ελλάδας και Κύπρου – Country Lead, Sanofi General Manager, Sanofi Genzyme Gr&Cy)
  • Σπύρος Φιλιώτης (αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Φαρμασέρβ – Λίλλυ)

Την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Δ/νση της EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, γενικός διευθυντής του ΣΦΕΕ.

Σημαντικές προκλήσεις

Ο πρόεδρος και το νέο ΔΣ αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε σχετικά: «Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις όπως η διασφάλιση επιπλέον πόρων, η ουσιαστική δρομολόγηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα του ελέγχου της ζήτησης και των προμηθειών, η διαχείριση των διαρθρωτικών αλλαγών που έρχονται στο χώρο της υγείας στην μετά-COVID εποχή, η εξασφάλιση της έγκαιρης και ορθολογικής εισόδου νέων καινοτόμων θεραπειών στην αποζημίωση, ο συνεχής αγώνας για την βελτίωση της εικόνας του κλάδου και πολλές άλλες. Σταθερή μου πεποίθηση αποτελεί πως ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας».