Servier: Διπλή διάκριση σε Ελλάδα και Ευρώπη για το εργασιακό της περιβάλλον

  • Ρούλα Τσουλέα
Servier
Η εταιρεία βραβεύθηκε από τον οργανισμό Top Employers Institute ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα περίπου 400 στρατηγικών και πρακτικών διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων.

Η φαρμακευτική εταιρεία Servier συγκαταλέγεται και φέτος μεταξύ των οργανισμών που παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, έχοντας λάβει τις διακρίσεις Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022 για τρίτη και δεύτερη συνεχή χρονιά, αντιστοίχως.

Εκτός από την Ελλάδα, ο Όμιλος Servier διακρίθηκε ως κορυφαίος εργοδότης σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Οι διακρίσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την επιτυχή εφαρμογή των καινοτόμων και ανθρωποκεντρικών πρακτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της Servier. Οι πρακτικές αυτές την καθιστούν τον εργοδότη επιλογής για οποιονδήποτε επιθυμεί να αξιοποιήσει το ταλέντο του στον τομέα της θεραπευτικής προόδου.

Τις διακρίσεις απέσπασε η Servier Hellas από τον διεθνώς καταξιωμένο οργανισμό Top Employers Institute ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα περίπου 400 στρατηγικών και πρακτικών διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων, όπως:

  • Ηγετικής συμπεριφοράς
  • Ανάπτυξης ταλέντων και δεξιοτήτων
  • Βελτίωσης της απόδοσης και ευεξίας των εργαζομένων
  • Διαφορετικότητα και συμπερίληψη
  • Εργασιακό περιβάλλον
  • Ένταξη και ενσωμάτωση κ.ά.

«Η σταθερή αναγνώριση της Servier Hellas ως κορυφαίου εργοδότη, επιβεβαιώνει πως οι αξίες και η κουλτούρα της ενσωματώνονται αποτελεσματικά στις πολιτικές Ανθρώπινου Δυναμικού που εφαρμόζει», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον, «ενδυναμώνουν, καθοδηγούν και κινητοποιούν τους εργαζομένους ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων και προτεραιοτήτων της», συνεχίζει. Ταυτοχρόνως, «επιβεβαιώνεται η αδιάσπαστη προσήλωσή της στη διαμόρφωση ενός ευέλικτου και ανθρωποκεντρικού εργασιακού περιβάλλοντος, που καλλιεργεί και αναδεικνύει το ταλέντο και την αξία κάθε μέλους της ομάδας ξεχωριστά».

Ενεργός συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων

«Σε μία χρονιά που είναι ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς, καθώς συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ίδρυση της Servier Hellas, η διπλή διάκριση της εταιρείας μας αποτελεί τιμή και μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανους», δήλωσε ο κ. Ziad Matta, Γενικός Διευθυντής της Servier Hellas & Cyprus.

Και συνέχισε: «Από την ίδρυση της εταιρείας, στο επίκεντρο της επιχειρηματικής μας στρατηγικής βρίσκεται ο άνθρωπος, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους εργαζόμενούς μας. Ένας από τους βασικούς μας στόχους, πέρα από την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, είναι η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή μας στις προκλήσεις που προκύπτουν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κλάδο της υγείας. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και με τη συμβολή τους στη λειτουργία της εταιρείας».

«Στο πλαίσιο των ιδιαίτερων εργασιακών συνθηκών που επέβαλλε η πανδημία, στη Servier Hellas παραμείναμε προσηλωμένοι και συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που αναδεικνύουν τις αξίες των ανθρώπων μας, καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, μεγιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την αποδοτικότητά τους και επιβραβεύσαμε την προσπάθεια και τις επιτυχίες της ομάδας», πρόσθεσε ο κ. Μάκης Γρηγοριάδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Servier Hellas.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν