Sanofi: Επιστημονική εκδήλωση Diabetes Innovation Summit 2020

  • Ρούλα Τσουλέα
Sanofi
Παρουσιάστηκαν τα νέα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη και οι νέες θεραπείες.

Επιστημονική εκδήλωση για «Το Μέλλον στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη» (Diabetes Innovation Summit 2020), διοργάνωσε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα. Εισηγητές ήταν διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες που κλήθηκαν να αποτιμήσουν τα νέα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη και τους νέους θεραπευτικούς ορίζοντες που ανοίγει η αξιοποίησή τους.

«Ως συνοδοιπόροι στο ταξίδι υγείας των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, έχουμε δεσμευτεί να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τις καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές για τη διαχείριση της νόσου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών», δήλωσε σχετικά ο Benoit Martineau, Γενικός Διευθυντής – South Cluster Primary Care Europe της Sanofi.

Η θεματολογία της εκδήλωσης κινήθηκε γύρω από τους άξονες της παρουσίασης των τεχνολογικών και θεραπευτικών εξελίξεων που αναμένεται να διαμορφώσουν το τοπίο της διαχείρισης της νόσου στο εγγύς μέλλον. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν:

  • Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές και τεχνολογίες τηλεϊατρικής για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη
  • Τα δεδομένα αναφορικά με τα συστήματα καταγραφής επιπέδων γλυκόζης και χορήγησης ινσουλίνης

Η θεραπευτική προσέγγιση

Όσον αφορά στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου, συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης των μηχανισμών φυσικής ανοσίας του οργανισμού. Παρουσιάστηκαν επίσης τα νεότερα δεδομένα στα πεδία:

  • Της γλυκαιμικής διακύμανσης
  • Της Φαρμακολογίας
  • Της θεραπευτικής παρέμβασης
  • Της παθοφυσιολογίας της νόσου.

Εκτός από τους παρευρισκομένους, την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω live streaming και επαγγελματίες Υγείας σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ασχολούνται με τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της μακροχρόνιας δέσμευση της Sanofi για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και την προώθηση της επιστημονικής γνώσης.