Sanofi Ελλάδας: Δράση εθελοντισμού για την υποστήριξη των παιδιών

  • Ρούλα Τσουλέα
Sanofi
Οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδος επισκέφτηκαν το Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού Αθήνας, όπου καθημερινά υποστηρίζονται περίπου 200 παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες.

Ένα ξεχωριστό γεύμα παρασκευασμένο από υγιεινά υλικά και με πολλή την αγάπη ετοίμασαν και προσέφεραν οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδος στα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός «Κιβωτός του Κόσμου».

H ξεχωριστή αυτή δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Μήνα Εθελοντισμού, ενός παγκόσμιου θεσμού της Sanofi, βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι προσφέρουν εθελοντική εργασία κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοι της Sanofi Ελλάδος επισκέφτηκαν το Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού Αθήνας, όπου περίπου 200 παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσχέρειες, βρίσκουν καθημερινά σίτιση και διδακτική υποστήριξη.

Εκεί, υπό την καθοδήγηση του γνωστού σεφ Νικόλα Σακελλαρίου, ο οποίος εμπνεύστηκε τη συνταγή για ένα γευστικό και πλήρως ισορροπημένο γεύμα, προχώρησαν στην παρασκευή 200 μερίδων φαγητού. Τις μερίδες προσέφεραν στη συνέχεια στα παιδιά, παρέχοντας παράλληλα εθελοντική εργασία στους τομείς της ετοιμασίας και της καθαριότητας των χώρων.

Εκτός από την προσφορά ενός υγιεινού γεύματος, στόχος της δράσης ήταν και η ενημέρωση των παιδιών για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής. Αποσκοπούσε επίσης στην ευαισθητοποίηση των ιδίων και των οικογενειών τους για την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών στην καθημερινότητά τους.

Ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή

Για τα θέματα αυτά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον διατροφολόγο δρα Δημήτρη Γρηγοράκη, ο οποίος τους μετέφερε με απλό τρόπο τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής. Μοιράστηκε επίσης μαζί τους χρήσιμες συμβουλές για τις διατροφικές επιλογές που θα τα βοηθήσουν να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος και, μακροπρόθεσμα, καλή υγεία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Sanofi για την υποστήριξη και τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης δράσης στο Κέντρο Μέριμνας & Φροντίδας Μητέρας & Παιδιού», δήλωσε ο πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου.

Και πρόσθεσε: «Χάρη στην ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά του προσωπικού της, τα παιδιά μας ένιωσαν στο έπακρο τη ζεστασιά, την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Ταυτοχρόνως απόλαυσαν ένα ξεχωριστό γεύμα και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για την υγιεινή διατροφή».

«Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση καλής υγείας», ανέφερε η κυρία Ευγενία Λιονή, διευθύντρια Επικοινωνίας Ελλάδος & Κύπρου στην Sanofi. «Όσο νωρίτερα υιοθετήσουμε σωστές διατροφικές συνήθειες, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανές προκλήσεις υγείας στο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κίνδυνος μη ισορροπημένης διατροφής ενδέχεται να είναι εντονότερος στα παιδιά κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών, όλοι εμείς στη Sanofi Ελλάδας έχουμε ως στόχο, μέσω αυτής της εθελοντικής δράσης, να βοηθήσουμε τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου να δημιουργήσουν τα θεμέλια για έναν υγιεινό τρόπο ζωής».