Sanofi: Εξαγορά της εταιρείας βιοτεχνολογίας Synthorx έναντι $2,5 δισ.

  • Ρούλα Τσουλέα
Sanofi
Στην εξαγορά της βιοτεχνολογικής εταιρείας Synthorx προχωρά η Sanofi, με στόχο την ενίσχυση της γραμμής ανάπτυξής της στην Ανοσο-ογκολογία.

Όπως ανακοίνωσε η Sanofi, οι δύο εταιρείες ήρθαν σε οριστική συμφωνία. Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά των όλων των μετοχών της Synthorx από την Sanofi, έναντι 68 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε συνολική αξία κεφαλαίου περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συναλλαγή εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο τόσο της Sanofi, όσο και της Synthorx.

Η Synthorx είναι μία εταιρεία βιοτεχνολογίας η οποία πραγματοποιεί κλινικές δοκιμές για τον καρκίνο και τα αυτοάνοσα νοσήματα. Στόχος της είναι η ανάπτυξη φαρμάκων που θα παρατείνουν και θα βελτιώνουν την ζωή των ασθενών.

«Αυτή η εξαγορά ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική μας να δημιουργήσουμε ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας παραγόντων και να κατακτήσουμε ηγετική θέση με οδηγό την καινοτομία. Επιπλέον, ευθυγραμμίζεται με τον στόχο μας να ενισχύσουμε τον τομέα Ογκολογίας της εταιρείας μας με φάρμακα που μπορούν να αλλάξουν την ιατρική πρακτική καθώς και με καινοτόμες συνδυαστικές θεραπείες», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi.

Έχει ήδη παραχθεί το πρώτο μόριο

«Η εξαιρετικά καινοτόμος πλατφόρμα ανακάλυψης της Synthorx έχει ήδη παραγάγει ένα μόριο που έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει θεμέλιο για την επόμενη γενιά ανοσο-ογκολογικών συνδυαστικών θεραπειών», δήλωσε ο John Reed, M.D., Ph.D., Global Head of Research & Development της Sanofi.

Και συνέχισε: «Καθώς αυξάνει επιλεκτικά τον αριθμό των δραστικών Τ-λεμφοκυττάρων και των φυσικών φονικών κυττάρων στο σώμα, το THOR-707 μπορεί να συνδυαστεί με τα υπάρχοντα ογκολογικά φάρμακα και την αναδυόμενη γραμμή ανάπτυξης ανοσοτροποποιητικών παραγόντων της εταιρείας μας για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Επιπλέον, η γραμμή ανάπτυξης τροποποιημένων λεμφοκυτταροκινών της Synthorx είναι πολλά υποσχόμενη όχι μόνο για την Ογκολογία, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων και φλεγμονωδών παθήσεων».

«Είμαστε ευγνώμονες που η Sanofi αναγνώρισε την αξία της πλατφόρμας Expanded Genetic Alphabet της εταιρείας μας, καθώς και τις δυνατότητες της γραμμής ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει βελτιστοποιημένους θεραπευτικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του καρκίνου και των αυτοάνοσων νοσημάτων», δήλωσε η Laura Shawver, Ph.D., President και Chief Executive Officer της Synthorx. «Το κυριότερο, η Sanofi διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο θεραπευτικών παραγόντων που είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο όσον αφορά στο συνδυασμό του με τις κυτταροκίνες Synthorins της εταιρείας μας, ώστε να ωφεληθούν οι ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους μας και τη Sanofi για τις αδιάκοπες προσπάθειές τους προς όφελος των ασθενών».

Ενίσχυση του τομέα Ανοσο-ογκολογίας της Sanofi

Το THOR-707 είναι μία παραλλαγή της ιντερλευκίνης-2 (IL-2). Αποτελεί το κορυφαίο υποψήφιο ανοσο-ογκολογικό προϊόν της Synthorx. Βρίσκεται σε κλινική ανάπτυξη σε πολλούς τύπους συμπαγών όγκων ξεχωριστά και σε συνδυασμό με αναστολείς σημείων ελέγχου του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει τη δυνατότητα να καταστεί ο καλύτερος στην κατηγορία του θεραπευτικός παράγοντας ιντερλευκίνης-2 για την αντιμετώπιση συμπαγών όγκων και να καταδείξει βελτιωμένη φαρμακολογία, μειωμένη συχνότητα χορήγησης δόσης και θεραπευτική ανωτερότητα σε σύγκριση με άλλα μόρια ιντερλευκίνης-2.

Με την προσθήκη του THOR-707 και άλλων προγραμμάτων κυτταροκινών πρωιμότερου σταδίου της Synthorx στη γραμμή ανάπτυξης της Sanofi, θα ενισχυθεί η θέση της Sanofi στην Ογκολογία και την Ανοσο-ογκολογία. Αναμένεται ότι η ιντερλευκίνη-2 θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μελλοντικών συνδυαστικών ανοσο-ογκολογικών θεραπειών και θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες συνδυασμού με τους ογκολογικούς παράγοντες της Sanofi που βρίσκονται σε κλινικό και προκλινικό στάδιο. Τέτοιοι παράγοντες είναι η πρωτεΐνη PD-1, η πρωτεΐνη CD-38 και μόρια που τροποποιούν τα δραστικά Τ-λεμφοκύτταρα και τα φυσικά κύτταρα-φονείς.

Συνέργεια με τις υφιστάμενες πλατφόρμες της Sanofi

Η πλατφόρμα Expanded Genetic Alphabet της Synthorx αναμένεται να αποτελέσει την πηγή για την ανάπτυξη μιας διαφοροποιημένης γραμμής ανάπτυξης θεραπευτικών παραγόντων. Ξεχωριστά και σε συνδυασμό με άλλες υφιστάμενες πλατφόρμες της Sanofi, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας Nanobody® [τεχνολογία Νανοσωματιδίων], θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει ευρύ φάσμα καινοτόμων βιολογικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων συζευγμάτων φαρμάκων, συντήξεων πρωτεϊνών και πολυειδικών βιολογικών παραγόντων, με εφαρμογές που υπερβαίνουν τα όρια της Ογκολογίας και επεκτείνονται σε άλλες θεραπευτικές κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν