Roche: Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2022

  • Ρούλα Τσουλέα
Roche
Οι εργαζόμενοι της Roche γιόρτασαν τη ζωή, με εθελοντική προσφορά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι. Η προσφορά συμπεριλάμβανε ατομικό πακέτο με σχολικά είδη και χρηματικό ποσό.

Την διεθνή πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» αγκάλιασαν για μία ακόμα χρονιά οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas, με εθελοντική προσφορά στα παιδιά ηλικίας 2-19 ετών που φιλοξενούνται στο Σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο Μαρούσι.

Στην φετινή «διαδρομή προσφοράς» συμμετείχαν συνολικώς 90 εργαζόμενοι. Η προσφορά άρχισε στα γραφεία της εταιρείας, όπου πραγματοποιήθηκε ένα εσωτερικό bazaar. Στο πλαίσιό του αντάλλαξαν χέρια αγαπημένα είδη (βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, αξεσουάρ κ.ά.) των εργαζομένων της Roche. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις αγορές δόθηκε ως δωρεά για τις ανάγκες λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε δωρεά πακέτων με σχολικά είδη στους μικρούς μαθητές του «Χαμόγελου». Τα είδη διακόσμησαν οι εργαζόμενοι με ευχές και ζωγραφιές, δημιουργώντας ένα προσωποποιημένο δώρο για κάθε παιδί.

Επιπλέον, η Roche δώρισε είδη επίπλωσης στους μικρούς μαθητές, με στόχο να ανανεωθούν οι χώροι μελέτης στο Σπίτι και να γίνει πιο ευχάριστη η καθημερινότητα των παιδιών. Παράλληλα, πολλοί εργαζόμενοι προσέφεραν και χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Roche

Σημείο αναφοράς τα τελευταία 19 χρόνια

«Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί τα τελευταία 19 χρόνια σημείο αναφοράς για την κουλτούρα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche Hellas», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Roche Hellas κ. Ezat Azem. «Μέσω της συμμετοχής μας στην πρωτοβουλία αυτή, έχουμε δημιουργήσει μια “παράδοση” εθελοντικής κινητοποίησης, που με υπερηφάνεια βλέπουμε κάθε χρόνο, όχι μόνο να παραμένει ενεργή στις καρδιές των συναδέλφων, αλλά να διευρύνεται με νέες πρωτότυπες δράσεις, πάντα με στόχο να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών που έχουν ανάγκη».

«Η βιώσιμη συμπεριφορά είναι ριζωμένη στον τρόπο με τον οποίο καθημερινά δραστηριοποιούμαστε επιχειρηματικά», τόνισε ο κ. Siete Braak, διευθύνων σύμβουλος της Roche Diagnostics Hellas. «Μέσω του ετήσιου φιλανθρωπικού θεσμού, η “οικογένεια” της Roche άνοιξε για άλλη μια φορά την αγκαλιά της για τα παιδιά του “Χαμόγελου”, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο το σκοπό της, να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων».

274.000 συμμετοχές

Όπως κάθε χρόνο, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε συνολικά από τις απευθείας δωρεές των εργαζομένων θα διπλασιαστεί από τη Roche. Θα διατεθεί για τους σκοπούς του Employee Action and Charity Trust (Re&Act), της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της εταιρείας που υποστηρίζει σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος:

  • Την προσχολική εκπαίδευση
  • Την ανάπτυξη ικανοτήτων
  • Την ανάπτυξη των νέων

Η πρωτοβουλία «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά» (Children’s Walk) υλοποιείται από το 2003 σε ετήσια βάση. Έως σήμερα, περισσότεροι από 274.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν «περπατήσει», συγκεντρώνοντας περισσότερα από 21 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.