Προληπτικός έλεγχος για όλες τις γυναίκες στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Σειρά εξετάσεων σε προνομιακές τιμές προσφέρει σε όλες τις γυναίκες ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, με αφορμή τον Οκτώβριο που είναι μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αφιερώνει τον Οκτώβριο στην υγεία της γυναίκας, προσφέροντας σε όλες τις γυναίκες προληπτικές εξετάσεις σε προνομιακές τιμές.

Στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, προσφέρεται υπέρηχος μαστών και ψηφιακή μαστογραφία, μαζί με δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο, καθώς και Τεστ Εκτίμησης Πολυγονιδιακού Κινδύνου (PRS) για τον καρκίνο του μαστού.

Στο δυτικό κόσμο, ο καρκίνος του μαστού αφορά 1 στις 11 γυναίκες.  Στην Ευρώπη, το 13,3% των νέων διαγνώσεων καρκίνου και στα δύο φύλα αφορούν τη νόσο. Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 28,7% όλων των νέων καρκίνων. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 4.500 νέα περιστατικά καρκίνου του μαστού.

Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί εγκαίρως, το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών στην πενταετία μετά τη διάγνωση υπερβαίνει το 95%.

Η ψηφιακή μαστογραφία είναι η προληπτική εξέταση επιλογής κατά του καρκίνου του μαστού. Με την ψηφιακή μαστογραφία ανιχνεύονται συμπαγείς και κυστικές βλάβες, καθώς και περιοχές με ύποπτες αλλοιώσεις.

Ο υπερηχογραφικός έλεγχος μαστών έχει μηδενική ακτινοβολία. Μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες, ακόμη και στην εφηβεία. Το υπερηχογράφημα μπορεί να γίνεται στον ετήσιο έλεγχο, συμπληρωματικά προς τη μαστογραφία, για να καλυφθούν βλάβες που τυχόν δεν εντοπίζεται μόνο με τη μια εξέταση.

Το προληπτικό πολυγονιδιακό τεστ PRS (Polygenic Risk Score) αποτελεί ένα πολύ ισχυρό «εργαλείο» της Γονιδιωματικής Ιατρικής για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Με τεχνολογία αιχμής ελέγχεται η ύπαρξη γονιδιακών μικρο-μεταλλάξεων (πολυμορφισμών), οι οποίες αθροιστικά αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης (πολυγονιδιακός κίνδυνος).

Tο PRS τεστ, εντοπίζει το ποσοστό του γενετικού κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, σε σύγκριση με τον μέσο γενετικό κίνδυνο του πληθυσμού.

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμμετέχει και στο πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου μαστών «Φώφη Γεννηματά». Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να κάνουν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου, σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη.

Έως τις 31 Οκτωβρίου, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει σε προνομιακή τιμή και τεστ Παπανικολάου (Παπ). Το τεστ Παπ παραμένει μέχρι σήμερα βασική προληπτική εξέταση για όλες τις γυναίκες. Συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση γυναικολογικών λοιμώξεων και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και στην ανίχνευση προκαρκινικών και καρκινικών αλλοιώσεων.

Παρέχεται ακόμη υπέρηχος θυρεοειδούς και τραχήλου, για την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση ενδοκρινικών διαταραχών. Πρόκειται για απλή και ανώδυνη εξέταση, με την οποία μπορεί να διερευνηθεί το μέγεθος και η υφή του θυρεοειδούς αδένα, να γίνουν διάφορες μετρήσεις και να ανιχνευθούν είτε διάχυτες βλάβες είτε εντοπισμένες εστίες.  Ο υπέρηχος θυρεοειδούς είναι η απεικόνιση εκλογής για παθήσεις του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων, ενώ είναι χρήσιμος και για την εξέταση των τραχηλικών λεμφαδένων και των σιελογόνων αδένων.

Μεμονωμένα ή συνδυαστικά

Οι προσφερόμενες εξετάσεις μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή συνδυαστικά στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, σε Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη και στις Βιοκλινικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 72 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία, 2 Διατροφολογικά Κέντρα, ένα Εργομετρικό Κέντρο, ένα Δερματολογικό Κέντρο, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, o Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατά, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της ολιστικής φροντίδας και της προαγωγής της Υγείας όλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν