Πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» από τον Όμιλο Motor Oil και τους Γιατρούς του Κόσμου

  • Ρούλα Τσουλέα
πρόγραμμα
Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τις εκάστοτε τοπικές Αρχές.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους», που αφορά σε επισκέψεις Κινητών Ιατρικών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου σε διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιούν ο Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με τις εκάστοτε τοπικές αρχές.

Στο πλαίσιό του παρέχονται στους ενδιαφερομένους ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Σκοπός του προγράμματος είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή υγείας στις τοπικές κοινότητες, καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η αρχή έγινε από τον Νομό Βοιωτίας το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022. Το Σάββατο οι ιατρικές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας. Εκεί εξέτασαν άτομα από την Δομβραίνα, την Θίσβη και τον Πρόδρομο.

Αντίστοιχα την Κυριακή βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Ελλοπίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Ελλοπίας, της Ξηρονομής και της Λεύκτρας.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων. Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας δόθηκε η δυνατότητα ιατρικού ελέγχου από:

  • Παθολόγο
  • Παιδίατρο
  • Καρδιολόγο
  • Γεροντολόγο
  • Οδοντίατρο
  • Ψυχολόγο

Οι ειδικότητες αυτές κρίθηκαν αναγκαίες ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές.

Ο Όμιλος Motor Oil λειτουργώντας ως αναπόσπαστο στοιχείο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και τις εκάστοτε τοπικές Αρχές.