Prix Galien: Σημαντική διάκριση για τις εταιρείες ΑstraZeneca και MSD

  • Ρούλα Τσουλέα
AstraZeneca MSD
Το βραβείο του «Καλύτερου Φαρμακευτικού Προϊόντος» απέσπασε ογκολογική θεραπεία ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο, στα βραβεία Prix Galien 2019.

Το βραβείο του «Καλύτερου Φαρμακευτικού Προϊόντος» απέσπασε ογκολογική θεραπεία ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο των εταιρειών AstraZeneca και MSD, στα διεθνούς κύρους φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien Greece 2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.

Το βραβείο αυτό είναι μία σημαντική διάκριση που αναγνωρίζει την αξία της επιστημονικής καινοτομίας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη διάκριση σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως τα Prix Galien Greece. Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας ότι με επίκεντρο την επιστήμη θα συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε καινοτόμα φάρμακα που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ασθενών. Επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης των ογκολογικών ασθενειών, παρέχοντας εξελιγμένα φάρμακα και εξατομικευμένες θεραπείες με απώτερο στόχο την εξάλειψη του καρκίνου ως αιτία θανάτου. Η συνεργασία μας με την MSD παγκοσμίως, αποδεικνύει την προσήλωσή μας στην ανάγκη των ασθενών για έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την αύξηση του προσδόκιμού της».

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MSD για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Agata Jakoncic, δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα. Ταυτόχρονα μας ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε την εργώδη προσπάθειά μας για την ανακάλυψη θεραπευτικών επιλογών προς όφελος των ασθενών με καρκίνο. Η ευθύνη είναι μεγάλη, αλλά εξίσου μεγάλη είναι και η δέσμευσή μας. Στην MSD θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα ώστε ο καρκίνος να γίνει μια χρόνια ασθένεια. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η συνεργασία μας με την AstraZeneca, με την οποία ευελπιστούμε ότι θα  ανοίξουμε από κοινού ένα νέο κεφάλαιο στη θεραπεία των ασθενών με γυναικολογικούς καρκίνους τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως».

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien Greece διοργανώθηκαν για 4η φορά στη χώρα μας. Και εφέτος επιβράβευσαν την επιστημονική έρευνα και καινοτομία σε μια λαμπρή τελετή, παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσία της χώρας μας.