Pfizer: Συνάντηση του Άλμπερτ Μπουρλά με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εβδομάδας Patients in Focus Week 2021, που είναι αφιερωμένη στους ασθενείς.

Oι προτεραιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των ασθενών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ του Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Η συνάντηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας «Patients in Focus 2021» (4-8 Οκτωβρίου 2021). Στη διάρκειά της η Pfizer γιορτάζει κάθε χρόνο τη δέσμευσή της προς τους ασθενείς.

Από την Ένωση Ασθενών συμμετείχαν οι κ.κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη (πρόεδρος), Νίκος Δέδες (γενικός γραμματέας), Δημήτρης Κοντοπίδης (α’ αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Αθανασίου (μέλος).

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, τα διδάγματα από την πανδημία. Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα συστήματα Υγείας στην φροντίδα των χρονίως πασχόντων. Από την πλευρά της Ένωσης Ασθενών, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες της στη χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών στην πρόληψη και τη δημόσια υγεία.

Εξάλειψη ανισοτήτων στην υγεία

Ο Δρ. Μπουρλά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ασθενών για τους τρόπους με τους οποίους η Pfizer συμβάλλει στην εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις της εταιρείας στον τομέα της εγγραμματοσύνης της Υγείας, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και Τεχνητής Νοημοσύνης.

«Οι ασθενείς βρίσκονται στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας. Κάθε τι που κάνουμε πρέπει να προσδίδει αξία σε εκείνους και κατ’ επέκταση στην κοινωνία», είπε ο Δρ. Μπουρλά. «Χρησιμοποιούμε την επιστήμη και την καινοτομία για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές των ίδιων, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους. Αυτή είναι και η κινητήριος δύναμη πίσω από τον εταιρικό μας σκοπό. Να καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών».

Από την πλευρά της, η κυρία Κουτσογιάννη, επισήμανε ότι «οι συμπράξεις και οι συνεργασίες όλων των εταίρων μπορούν να οδηγούν σε αποτελέσματα ωφέλιμα για την κοινωνία, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους κρίσεις, όπως η πανδημία».