Pfizer Hellas: Στην κορυφή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer
Η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη Great Place to Work Hellas 2021, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 250 εργαζομένους.

Εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Pfizer Hellas, στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας του Great Place to Work Institute Hellas. Η  Pfizer Hellas απέκτησε επίσης την «Πιστοποίηση του Great Place to Work» (CERTIFIED by Great Place to Work).

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέκτησε η Pfizer στην κατηγορία των επιχειρήσεων με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Η έρευνα Great Place to Work περιλαμβάνει μια μεθοδική και διεξοδική  αξιολόγηση  για το εργασιακό περιβάλλον. Επικεντρώνεται σε πέντε άξονες:

  • Αξιοπιστία
  • Σεβασμός
  • Δικαιοσύνη
  • Υπερηφάνεια
  • Συντροφικότητα

Η κατάταξη των εταιρειών γίνεται με βάση κυρίως την αξιολόγηση που πραγματοποιούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Βασίζεται επίσης στην καταγραφή των πολιτικών, πρακτικών και παροχών που ισχύουν στην εταιρεία.

Η Pfizer Hellas διακρίνεται για τρίτη φορά στο Great Place to Work Hellas. Το 2015 και το 2017 είχε αναδειχθεί και πάλι πρώτη στην κατηγορία της. Αντίστοιχα, το 2014 είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση.

Σεβασμός και στη διαφορετικότητα

«Η φετινή πρωτιά… στο Great Place To Work μάς χαροποιεί ιδιαίτερα και μας κάνει πιο υπερήφανους από ποτέ. Γιατί σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, εμείς στην Pfizer Hellas επιβεβαιώσαμε για μια ακόμη φορά ότι παραμένουμε μια ανθρωποκεντρική εταιρεία, με ταλαντούχους ανθρώπους που δεσμεύονται και εργάζονται καθημερινά προς τον κοινό μας σκοπό: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών», δήλωσε σχετικά ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas.

«Στην Pfizer Hellas έχουμε λόγους να νιώθουμε υπερήφανοι, κάθε μέρα», είπε η κυρία Ειρήνη Παγανοπούλου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας. Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να καλλιεργούμε μια κουλτούρα στην οποία κυριαρχεί η αναγνώριση και η επιβράβευση, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και οι ίσες ευκαιρίες στο εργασιακό περιβάλλον. Μάλιστα, είμαστε η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που το 2019 συνυπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Kαι όλα αυτά, με γνώμονα πάντα τις κοινές μας αξίες: θάρρος, αριστεία, ισότιμη αντιμετώπιση, χαρά».