Pfizer Hellas: Διάκριση στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2022

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer
Βραβεύτηκε η ταινία μικρού μήκους «41ο C», η οποία ενημερώνει το κοινό για την μικροβιακή αντοχή και τους κινδύνους από την κατάχρηση των αντιβιοτικών.  

Το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία «Δράσεις για την Ενημέρωση Κοινού για Θέματα Υγείας, Πρόληψης και Φροντίδας» απέσπασε η Pfizer Hellas για την ταινία μικρού μήκους «41ο C», στα πρόσφατα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2022.

Η ταινία αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την μικροβιακή αντοχή και τους κινδύνους από την ανορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.

Η πρωτοβουλία άρχισε με διαγωνισμό πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή. Η ταινία βασίσθηκε στο βραβευθέν σενάριο και συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί. Αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και, μέσω της υπερβολής, επιχειρεί να αναδείξει τις εσφαλμένες αντιλήψεις και πρακτικές στη χρήση των αντιβιοτικών.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Βασίλης Τζινιέρης, Hospital Business Unit Lead της Pfizer Hellas, δήλωσε: «Στη Pfizer επιδιώκουμε συνεχώς να προσφέρουμε καινοτόμα φάρμακα με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των ασθενών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Με αυτήν τη διάκριση επιβραβεύτηκε η καινοτομία μας στον τρόπο που ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε το ευρύ κοινό για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της μικροβιακής αντοχής. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις επιστημονικές εταιρείες που υποστήριξαν την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, στην ομάδα των συναδέλφων και σε όλους τους συντελεστές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη διοργάνωση των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2022 και στα μέλη της επιτροπής, που αναγνώρισαν την προσπάθειά μας να συμβάλλουμε με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο στην ενημέρωση του κοινού για τη Μικροβιακή Αντοχή και την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «41ο C» πατώντας τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=oTB9cHMmUPw