Pfizer Hellas Band: Κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με νέες μουσικές εκδηλώσεις

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer
Η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εθελοντική ορχήστρα εργαζόμενων της Pfizer Ηellas πραγματοποίησε πρόσφατα δύο μουσικές εμφανίσεις για κοινωνικούς σκοπούς.

Μουσικές εμφανίσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Μελισσίων και στο Σωφρονιστικό Κατάστημα των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θηβών πραγματοποίησε προσφάτως η Pfizer Hellas Band.

Η πρώτη μουσική εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος «Mobile Joy» του Emfasis Foundation. Πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στον κήπο του θεραπευτηρίου ΚΚΠ Μελισσίων για την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων που διαμένουν στο Κέντρο. Μέσω της εκδήλωσης, οι ηλικιωμένοι του ιδρύματος είχαν τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν μια όμορφη βραδιά μεταξύ τους.

Η δεύτερη μουσική εκδήλωση έγινε τον Ιούλιο. Χώρος διεξαγωγής ήταν το Σωφρονιστικό Κατάστημα των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θηβών. Πρόκειται για την τρίτη μουσική εκδήλωση που πραγματοποιεί η Pfizer Hellas Band στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών. Η εκδήλωση έτυχε μεγάλης αποδοχής, τόσο από τις κρατούμενες, όσο και από το προσωπικό των φυλακών.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas αλλά και εμπνευστής και μέλος της ορχήστρας, δήλωσε σχετικά: «Η Pfizer Hellas Band παραμένει όλα αυτά τα χρόνια πιστή στον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε: να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ψυχικής ανάτασης σε ανθρώπους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Η πολυάριθμη και ενθουσιώδης συμμετοχή του κοινού στις δυο πρόσφατες συναυλίες μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας προσφέροντας χαρά και αισιοδοξία σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Οι δράσεις της εθελοντικής ορχήστρας εργαζομένων της Pfizer Hellas εντάσσονται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας. Στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων από ευάλωτες ομάδες, την κοινωνική ευημερία και την άρση των ανισοτήτων στη χώρα μας.