Pfizer: Δωρεά $40 εκατ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού

  • Iatropedia newsroom
Pfizer Hellas
Η εταιρεία ανακοίνωσε σειρά χρηματικών επιχορηγήσεων και δωρεές φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων επιπτώσεων του κορωνοϊού στην Υγεία.

Τη δωρεά 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων επιπτώσεων στην υγεία από την πανδημία της νόσου COVID-19, ανακοίνωσαν η Pfizer Inc. και το Pfizer Foundation.

Η δωρεά θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες των εταίρων που εργάζονται με στόχο την επιβράδυνση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Επιπλέον, θα ενισχύσει και θα θωρακίσει τα ευάλωτα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης έναντι μελλοντικών απειλών για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι δωρίζει ακόμα περισσότερα ζωτικής σημασίας φάρμακα και εμβόλια στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Κατανοούμε την ανάγκη για άμεση και σημαντική συνεισφορά των φιλανθρωπικών οργανισμών και του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε να στηρίξουμε τους τοπικούς και παγκόσμιους εταίρους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, με στόχο τη διάσωση ανθρώπινων ζωών», δήλωσε η Caroline Roan, Πρόεδρος του Pfizer Foundation και Vice President, Global Health & Patient Access της Pfizer Inc.

Και συνέχισε: «Στην Pfizer πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να προστατέψουμε τα άτομα, που είναι πιο ευάλωτα στη νόσο. Αξιοποιούμε τους πόρους μας στο έπακρο, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανταπόκριση της εταιρείας μας στη νόσο COVID-19».

Σε ΜΚΟ και εταίρους

Οι επιχορηγήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο θα διατεθούν σε διεθνείς ΜΚΟ και εταίρους, που συμβάλλουν με τη δράση τους:

  • Στην άμεση ανθρωπιστική βοήθεια κατά της νόσου COVID-19
  • Στην μακροπρόθεσμη ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης

Τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότερο από 1 εκατ. δολάρια διατέθηκαν υπό μορφή επιχορηγήσεων σε αναγνωρισμένους εταίρους, όπως η Direct Relief, το Project HOPE και η International Medical Corps. Στόχος ήταν η παροχή άμεσα αναγκαίων προμηθειών και εξοπλισμού στους επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής και η στήριξη των παγκόσμιων προσπαθειών ανάκαμψης.

Μέσω του προγράμματος Παγκόσμιων Ιατρικών Επιχορηγήσεων, η Pfizer θα προβεί σε δωρεά ύψους 5 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη αξιόλογων εκπαιδευτικών και ερευνητικών προτάσεων, που επιδιώκουν τη βελτίωση της αναγνώρισης, της διάγνωσης, της θεραπείας και της συνολικής αντιμετώπισης των ασθενών με COVID-19. Η επιχορήγηση στον τομέα της Βελτίωσης της Ποιότητας θα διατεθεί σε ιατρικά κέντρα, νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές, με σκοπό τη βελτίωση της αντιμετώπισης και των εκβάσεων των ασθενών με COVID-19.

Αξιολόγηση

Το μεγαλύτερο μέρος των δωρεών θα διανεμηθεί στους εταίρους εντός των επόμενων τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Θα προηγηθεί αξιολόγηση των πρωταρχικών αναγκών στο πλαίσιο της ανταπόκρισης στην πανδημία, καθώς και των δυνατοτήτων και ελλείψεων των εταίρων σε επίπεδο πόρων.

Η Pfizer, το Pfizer Foundation και οι εταίροι της θα παρακολουθούν και θα αξιολογούν την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και τα αποτελέσματα αυτών των επιχορηγήσεων. Οι δωρεές ενισχύουν τη μακρόχρονη δέσμευση της Pfizer για:

  • Την καταπολέμηση των λοιμωδών νοσημάτων
  • Την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης
  • Τη μείωση των ανισοτήτων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τους ασθενείς που χρήζουν θεραπείας, ιδιαίτερα σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες.

Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ιατρικών Υπηρεσιών

Η Pfizer, επίσης, δημιούργησε ένα νέο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ιατρικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19. Το Πρόγραμμα ενθαρρύνει τους εργαζόμενους ιατρούς να παράσχουν διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες και να ενισχύσουν τον τομέα της δημόσιας υγείας στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19.

Οι ιατροί που αισθάνονται ότι είναι καθήκον τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διάρκεια της κρίσης, μπορούν πλέον να συμμετάσχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της νόσου. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την αμοιβή και τα επιδόματά τους στο ακέραιο και θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με το πέρας της παροχής υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή,  πολλοί από τους περίπου 90.000 εργαζόμενους της Pfizer αφιερώνουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους μέσω ηλεκτρονικών και άλλων ασφαλών εθελοντικών δράσεων για την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών αναγκών, που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19 σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων. Τέλος, το Pfizer Foundation χορηγεί τα αντίστοιχα ποσά των δωρεών, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε τοπικούς, εθνικούς και παγκόσμιους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν