ΠΕΦ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o Πανελλήνιο «Food Drive»

  • Iatropedia newsroom
ΠΕΦ
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή, συμβάλλοντας στη διατροφή 375 παιδιών για όλη τη σχολική χρονιά. Το «Food Drive» της ΠΕΦ αποτελεί πλέον θεσμό για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τους εργαζομένους της.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πανελλήνια δράση «Food Drive» της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), που έχει ως στόχο την εξασφάλιση προϊόντων ζωτικής σημασίας για τα παιδιά που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Το «Food Drive» της ΠΕΦ αποτελεί πλέον θεσμό για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και τους εργαζομένους της. Λόγω της πανδημίας, όμως, η ΠΕΦ εφέτος καινοτόμησε. Και κάλεσε τους εργαζόμενους των εταιρειών μελών της να συμμετάσχουν στην online καμπάνια #PEF4Mazi.

Το hashtag #PEF4Mazi έγινε γρήγορα δημοφιλές μεταξύ τους. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη γενναιοδωρία στη δράση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες που είχαν τεθεί κατά 234%, σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη δράση.

Το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την πρωτοβουλία της ΠΕΦ, θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες διατροφής. Ειδικότερα θα καλύψει τις ανάγκες για φρέσκο φαγητό, υψηλής διατροφικής αξίας, για 375 παιδιά σε 5 παιδικούς σταθμούς που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η πρωτοβουλία αυτή καλύπτει σημαντικές ανάγκες των παιδικών σταθμών για όλη τη σχολική χρονιά.

Αυξάνονται τα αιτήματα για βοήθεια

Το φετινό «Food Drive» εντάσσεται στη συνεχή στήριξη και δέσμευση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στο πολύτιμο έργο του «Μαζί για το Παιδί». Ειδικά εφέτος η συνεισφορά της ΠΕΦ είναι ακόμη πιο σημαντική. Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού τα αιτήματα για βοήθεια που λαμβάνει η κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έχουν αυξηθεί κατά 50%.

Σχολιάζοντας τη δράση της ΠΕΦ, η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου δήλωσε: «Για μία ακόμη χρονιά η ΠΕΦ στάθηκε δίπλα στο «Μαζί για το Παιδί».Φέτος, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και με αίσθημα προσφοράς οι άνθρωποι της ΠΕΦ, αξιοποιώντας την τεχνολογία, συνέβαλαν ουσιαστικά στο να εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας για τα παιδιά που αγκαλιάζουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Η ΠΕΦ και οι εταιρείες-μέλη της με το σύνολο των κοινωνικών της δράσεων θα συνεχίσει να μάχεται με αίσθημα ευθύνης και έμπρακτης αλληλεγγύης για την εξάλειψη της φτώχειας, και την πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων στα απαραίτητα είδη διαβίωσης, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.  Η πρόσβαση όλων στα απαραίτητα αγαθά αποτελεί για την ΠΕΦ υπέρτατο στόχο και αδιαπραγμάτευτη αρχή. Για αυτό το λόγο θα συνεχίσει να μεριμνά για αυτήν με δράσεις που στηρίζουν έμπρακτα όσους βρίσκονται σε ανάγκη».