ΠΕΦ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΦ
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας είναι χορηγός κοινωνικού μηνύματος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που αποτυπώνει την προσφορά των ιατρών και νοσηλευτών στην ελληνική κοινωνία.

Ένα τηλεοπτικό σποτ, στο οποίο αποτυπώνεται η προσφορά των ιατρών και νοσηλευτών στην ελληνική κοινωνία και η δύναμη που αντλούν από τη θεραπεία όσων νόσησαν, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και χορηγό την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Με αυτό τον τρόπο η ΠΕΦ αναγνωρίζει έμπρακτα τον αγώνα όλων εκείνων που παρά τις δυσκολίες, στέκονται όρθιοι και στηρίζουν το ΕΣΥ.

Από την έναρξη της πανδημίας, οι ιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή μάχη. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται με αυταπάρνηση, σε συχνά αντίξοες συνθήκες, για να αντιμετωπίσουν το νέο κορωνοϊό. Παλεύουν επίσης να κρατήσουν όρθιο το Σύστημα Υγείας, το οποίο δέχεται συνεχή, τεράστια πίεση.

Το spot οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στο YouTube. Σε αυτό παρουσιάζεται η μοναδική σχέση των πολιτών με τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εντός και εκτός νοσοκομείων.

Κεντρικό μήνυμα η μάσκα

Το κεντρικό μήνυμα του σποτ αφορά στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν την ατομική υγεία. Έτσι υποστηρίζουν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αφού μειώνουν τις πιθανότητες νοσηλείας και «σπάνε» την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΕΦ «οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, βρέθηκαν δίπλα στους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους φαρμακοποιούς, τους ασθενείς και την κοινωνία. Με αίσθημα ευθύνης η ΠΕΦ  θα συνεχίσει να είναι παρούσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού». Επιπλέον, «θα εξακολουθήσει να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με τις δράσεις της και να αποτελεί ουσιαστικό αρωγό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στην ηρωική τους προσπάθεια».