ΠΕΦ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αρωγός στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΦ
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσε το μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή για παροχή φαρμάκων σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σε ανανέωση έως το 2026 του μνημονίου συνεργασίας που διαθέτει με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Με το μνημόνιο καλύπτει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.

Το μνημόνιο υπεγράφη την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το παρών έδωσαν, ο υπουργός υγείας κ. Θ. Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας κα. Ζ. Ράπτη και σύσσωμο το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ.

«Μέσα σε μια δύσκολη εποχή, ήταν η συνάντηση σήμερα που μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα. Είναι η συνεργασία εκκλησίας με την φαρμακοβιομηχανία ή με όσους εργάζονται στην υπηρεσία του φαρμάκου. Η συνεργασία μας στοχεύει στο να μπορούμε να προσφέρουμε το φάρμακο στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν από μόνοι τους. Έτσι λοιπόν είναι μία εκδήλωση ευχαριστίας προς αυτούς τους ανθρώπους και μία υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο», δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

Έμπρακτη στήριξη

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θ. Τρύφων επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εγχώριας βιομηχανίας στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Και πρόσθεσε: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει ως βασικό στόχο τη συμβολή της στην κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα στα κοινωνικά φαρμακεία για άπορους συμπολίτες μας. Μαζί με άλλες δράσεις θεωρούμε ότι, ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης, είναι σημαντικό να δίνουμε το παρόν ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι και να στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

Από την πλευρά τους, ο υπουργός Υγείας κ. Θ. Πλεύρης και η υφυπουργός Υγείας κα. Ζ. Ράπτη εξήραν τη συνεργασία των δύο πλευρών και ευχαρίστησαν την ΠΕΦ και την Αρχιεπισκοπή για το έργο τους.