ΠΕΦ: Ενίσχυση της απασχόλησης με επανένταξη συνανθρώπων μας στην αγορά εργασίας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΦ
Καθοριστική συμμετοχή των στελεχών από τα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ στα προγράμματα επιμόρφωσης των ωφελούμενων προγράμματος με την Action Aid Hellas.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και η Action Aid Hellas ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο μιας πολυδιάστατης συνεργασίας. Ο κύκλος αυτός είχε ως στόχο την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος «Συμβουλευτική Εύρεση Εργασίας» του κέντρου της Action Aid Hellas.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι άμεσα συνυφασμένος με τη δραστηριότητα των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης διατήρησε τις θέσεις εργασίας. Επιπλέον, με τις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ που δρομολογεί σε βάθος 4ετίας, θα δημιουργήσει πάνω από 2.000 νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας της ΠΕΦ με την Action Aid είναι σημαντικά και  ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες. Ειδικότερα, πολλοί από τους ωφελούμενους του προγράμματος έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσονται στην αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει τη σημασία της «Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας», που καθιστά δυνατή την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων και τον εμπλουτισμό των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή στελεχών των Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ στα προγράμματα επιμόρφωσης των ωφελούμενων ήταν καθοριστική. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν:

  • 6 εκπαιδευτικά workshops όπου παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες εργασίας στον κλάδο του φαρμάκου
  • 1 ολιστικό πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας
  • 14 mock interviews σε εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ, για την εκπαίδευση κάθε ωφελούμενου στις πραγματικές συνθήκες συνεντεύξεων και εύρεσης εργασίας.

ΠΕΦ

Πρωταρχικό μέλημα

Η ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων ανθρώπων που αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και έχουν ανάγκη από την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού, αποτελεί για την ΠΕΦ και τις εταιρείες-μέλη της πρωταρχικό μέλημα. Για αυτό και η Ένωση καθιέρωσε με την Action Aid Hellas ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Μέσω αυτής, οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων εκπαίδευσης μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στα τμήματα H&R των εταιρειών-μελών της. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται συνεχώς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή δράση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Τρύφων δήλωσε: «Η ΠΕΦ, πιστή στη δέσμευσή της για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, θα συνεχίσει τις δράσεις της, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης αλλά και μετά από αυτήν, που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η δυνατότητα απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων από όσους αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και της ανέχειας, η ένταξή τους στο εργασιακό περιβάλλον, η στήριξη των οικογενειών τους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες, τις οποίες η ΠΕΦ δεσμεύεται να διασφαλίσει για όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν