ΠΕΦ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΦ
Η δωρεά συμπεριλαμβάνει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας, αναλώσιμα υλικά και φάρμακα. Με τη δωρεά αυτή η ΠΕΦ καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ιατρείων της δομής.

Στη δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού προς τα ιατρεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Η δωρεά συμπεριλαμβάνει ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό πρωτοβάθμιας φροντίδας, αναλώσιμα υλικά και φάρμακα. Με τη δωρεά αυτή η ΠΕΦ καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ιατρείων της δομής.

Επιπλέον, η ΠΕΦ και οι εταιρείες-μέλη της υποστηρίζουν το Κοινωνικό Φαρμακείο, που στεγάζεται στην οδό Δομοκού 2, στην Αθήνα. Το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε τουλάχιστον 3.000 άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν  πρόσβαση στην φαρμακευτική φροντίδα.

Το ΚΥΑΔΑ είναι ο φορέας που στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες  ομάδες του Δήμου Αθηναίων. Καλύπτει τις ανάγκες συνανθρώπων μας, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Οι δομές του ΚΥΑΔΑ υποστηρίζουν κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η ΠΕΦ στηρίζει τις δομές του ΚΥΑΔΑ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων αυτών οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

«Η διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, με τη δημιουργία δύο νέων κοινωνικών ιατρείων και ενός κοινωνικού οδοντιατρείου, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης για τους άπορους και τους άστεγους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας που μέσω της σημαντικής χορηγίας της υποστήριξε αυτό το όραμα και στέκεται πάντα αρωγός στο πολύπλευρο έργο μας», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, σχολιάζοντας το έργο της ΠΕΦ.