ΠΕΑΝΔ: Μία ιστορία για παιδιά δώρο για το Πάσχα

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΑΝΔ
Ένα βιβλίο που περιγράφει τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού με τον σακχαρώδη διαβήτη και τους τρόπους με τους οποίους ξεπερνά τα εμπόδια στην καθημερινότητά της προτείνει ως δώρο για το εφετινό Πάσχα η ΠΕΑΝΔ.

Ένα βιβλίο είναι πάντα μια από τις καλύτερες επιλογές δώρου. Για το εφετινό Πάσχα, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) προτείνει την ιστορία της μικρής Ρένιας, ενός 10χρονου κοριτσιού που πάσχει από διαβήτη.

«Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους» είναι ένα βιβλίο διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα. Εκτός από ψυχαγωγία, προσφέρει και γνώση, ενώ πραγματεύεται τη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Η μικρή μας ηρωίδα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον οργανισμό της. Κυρίως όμως κατανοεί την ιδιαιτερότητά της και πως ξεπερνιούνται τα εμπόδια στην καθημερινότητά της.

Το μαγικό ταξίδι της δεκάχρονης Ρένιας, του κυρίου Διαβήτη, της κυρίας Ινσουλίνης και των άλλων κατοίκων της Διαφορετικούπολης είναι μία ιστορία που βοηθά τα παιδιά με διαβήτη να καταλάβουν τι συμβαίνει στο σώμα τους και πως μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Ταυτοχρόνως, βοηθά τα παιδιά χωρίς τη νόσο να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει στους πάσχοντες συμμαθητές τους.

Το βιβλίο «Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους» αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση για πασχαλινό δώρο. Είναι το πρώτο βιβλίο της ΠΕΑΝΔ και ήδη έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί πολύ. Οι πωλήσεις του έχουν ήδη  ξεπεράσει τις 1.280.

Τα παιδιά ταυτίζονται με τη Ρένια

«Η Ρένια αγαπήθηκε πολύ, καθώς τα παιδιά με διαβήτη ταυτίζονται μαζί της. Παράλληλα μαθαίνουν και συνειδητοποιούν τι τους συμβαίνει, νιώθοντας πως έχουν αποκτήσει μια νέα αγαπημένη φίλη που είναι πάντα δίπλα τους», δήλωσε η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ Σοφία Μανέα.

Το πρώτο βιβλίο της ΠΕΑΝΔ πήρε ζωή χάρη στην ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κάρμεν Ρουγγέρη. Την εικονογράφηση έχει κάνει η Ναταλία Καπατσούλια.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τη Ρένια και τον κόσμο της, μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Κλειδάριθμος ή από συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Μπορούν επίσης να το αποκτήσουν δωρεάν με εξαργύρωση πόντων από το πρόγραμμα επιβράβευσης Contour Next Win της εταιρείας Ascensia Diabetes Care.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο της ΠΕΑΝΔ και στο τηλέφωνο 210-7796.660.