Παπαστράτος: Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει αντιπρόεδρος ΝΑ Ευρώπης της Philip Morris International
Ο κ. Γιώργος Μαργώνης, πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, αναλαμβάνει άμεσα διευρυμένες αρμοδιότητες στη Philip Morris International, ως αντιπρόεδρος Ευρώπης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο διεθνούς ευθύνης και εξέλιξης, σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του στον πολυεθνικό οργανισμό και στο τιμόνι της Παπαστράτος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάληψη του νέου του ρόλου συνιστά μία σημαντική διεθνή αναβάθμιση για τον κ. Μαργώνη. Ταυτοχρόνως αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της εμπιστοσύνης της Philip Morris International τόσο προς την εταιρεία, όσο και προς το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.
Σε μία ιδιαίτερα συμβολική χρονιά, κατά την οποία η εταιρεία συμπληρώνει 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνέπεια, τη δυναμική και το ηγετικό αποτύπωμα που έχει διαμορφώσει η Παπαστράτος κατά τα τελευταία χρόνια.
Υπό την ευθύνη του κ. Μαργώνη θα βρίσκονται πλέον 12 χώρες των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται περαιτέρω το πεδίο αρμοδιότητας της Παπαστράτος σε περιφερειακό επίπεδο.
Ενισχυμένη συμβολή στην ελληνική οικονομία
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου της Παπαστράτος, η εταιρεία ενίσχυσε ουσιαστικά τη θέση της ως μία από τις πλέον δυναμικές βιομηχανικές μονάδες της Ελλάδας με ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα. Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε τις υψηλότερες εξαγωγικές επιδόσεις στην ιστορία της με επίκεντρο:
- Τη συνεχή ενίσχυση της παραγωγικής της βάσης και του ανθρώπινου δυναμικού της
- Την αναβάθμιση της διοικητικής της λειτουργίας
- Τη συστηματική βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων
Με αυτό τον τρόπο διεύρυνε το διεθνές της αποτύπωμα και ενίσχυσε τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία.
Την ίδια στιγμή, η υλοποίηση της τέταρτης φάσης επενδύσεων με την κατασκευή νέων γραμμών παραγωγής και υποδομών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Στόχος είναι οι εξαγωγές της να ξεπεράσουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια, καθώς θα πλησιάζουν τα 100 χρόνια λειτουργίας της.
Η μετάβαση του κ. Μαργώνη από την ηγεσία της Παπαστράτος σε έναν διευρυμένο ευρωπαϊκό ρόλο είναι αποτέλεσμα της συνέχειας, της συνέπειας και της εξέλιξης μίας μακράς διαδρομής 25 ετών στην εταιρεία και στην Philip Morris International. Από την ένταξή του στην εταιρεία το 2001 έως σήμερα, έχει αναλάβει θέσεις αυξημένης ευθύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στην Ελβετία και τη Βουλγαρία, διαμορφώνοντας μία πορεία με ισχυρό διεθνές αποτύπωμα.
Επιπλέον, ο κ. Μαργώνης αποτελεί ενεργό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας στη χώρα, συμμετέχοντας σε σημαντικά θεσμικά διοικητικά συμβούλια και συμβάλλοντας σταθερά στον δημόσιο διάλογο για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
Αλλαγή σκυτάλης
Το αμέσως επόμενο διάστημα, καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου της Παπαστράτος, με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, αναλαμβάνει η κυρία Τίνα Δάβου.
Προέρχεται από το Επιχειρησιακό Κέντρο της Philip Morris International στην Ελβετία, όπου κατέχει τη θέση της Επικεφαλής Ευρώπης για τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού και νικοτίνης.
Η κυρία Δάβου εντάχθηκε στην Παπαστράτος το 2005. Γρήγορα κατέκτησε σημαντικές θέσεις σε εμπορικές και διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τα κεντρικά του πολυεθνικού οργανισμού της Philip Morris στην Ελβετία.
«Η Παπαστράτος συμπληρώνει εφέτος 95 χρόνια λειτουργίας, έχοντας διαγράψει μια σταθερή πορεία παραγωγικού και εξαγωγικού μετασχηματισμού, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε στρατηγικό κόμβο για τη Philip Morris International», δήλωσε ο κ. Μαργώνης.
Και συνέχισε: «Η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου σηματοδοτεί μια ακόμη αναγνώριση της Παπαστράτος από τον παγκόσμιο οργανισμό της PMI, αλλά και την ευθύνη να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση της μετάβασης προς ένα μέλλον με καινοτόμες εναλλακτικές στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αξιοποιώντας την επιστήμη, την καινοτομία και τη συσσωρευμένη εμπειρία των τελευταίων ετών από την ελληνική αγορά».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φωτογραφία: Eurokinissi




