Όμιλος Ιατρικού Αθηνών-Osteon: Πρωτοποριακό σεμινάριο για τις σύγχρονες ορθοπεδικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας

  • Ρούλα Τσουλέα
σεμινάριο
Το σεμινάριο περιλάμβανε 46 ομιλίες και 32 τραπέζια πρακτικής εξάσκησης με τις πιο σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στις αρθρώσεις του ώμου, του γόνατος και της σπονδυλικής στήλης.

Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σεμινάριο διοργανώθηκε το διήμερο 15- 16 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα από την Osteon Orthopedic & Spine Clinic σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Το πρώτο Osteon Ortho & Spine Course περιλάμβανε 46 ομιλίες και 32 τραπέζια πρακτικής εξάσκησης με τις πιο σύγχρονες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στις αρθρώσεις του ώμου, του γόνατος και της σπονδυλικής στήλης.

Διεξήχθησαν επίσης πέντε ενότητες συζητήσεων με περιστατικά ενδιαφέροντος. Τα περιστατικά αφορούσαν από τις πιο συχνές μέχρι και τις πιο ασυνήθιστες ορθοπεδικές παθήσεις.

«Σε δύο μέρες συνδυάστηκαν ταυτοχρόνως θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Και πρόσθεσε ότι το σεμινάριο παρείχε την δυνατότητα σε νέους χειρουργούς, ορθοπεδικούς και νευροχειρουργούς να εκπαιδευτούν από έμπειρους και καταξιωμένους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συναδέλφους τους.

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει αποδείξει επανειλημμένως την προσήλωσή του τόσο στην εκπαίδευση των νέων γιατρών όσο και στην εφαρμογή καινοτόμων και σύγχρονων τεχνικών», υπογράμμισε.

«Στα 32 τραπέζια πρακτικής εξάσκησης, διακεκριμένοι γιατροί από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπόρεσαν να δείξουν νέες, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για την αντιμετώπιση των συνηθέστερων παθήσεων του ώμου του γόνατος και της σπονδυλικής στήλης», είπε ο κ. Παναγιώτης Πάντος, ορθοπεδικός χειρουργός, διευθυντής Τμήματος Άνω Άκρου, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

σεμινάριο

Μετάδοση των γνώσεων

«Είναι από τους βασικούς στόχους κάθε γιατρού η μετάδοση των γνώσεων από έμπειρους σε νεότερους, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση στις νέες γενιές», ανέφερε ο ορθοπεδικός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης Κωνσταντίνος Σταραντζής, διευθυντής Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο που διοργανώνει η Osteon «στο πλαίσιο μιας αξιοσημείωτης προσπάθειας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών για την προβολή νέων τεχνικών με ελάχιστη επεμβατικότητα», σημείωσε ο ορθοπεδικός Βασίλειος Σακελλαρίου, διευθυντής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (MIS) Ισχύου- Γόνατος και Μυοσκελετικής Ογκολογίας, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

«Ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη νέων γιατρών» χαρακτήρισε την παραπάνω προσπάθεια ο κ. Βασίλειος Βουγιούκας, νευροχειρουργός, διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Νευροχειρουργικής, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.