Όμιλος HHG: Ασημένια διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τον EcoVadis

  • Ρούλα Τσουλέα
HHG
Το σύστημα EcoVadis αφορά στην αξιολόγηση της ποιότητας των συστημάτων διαχείρισης της ΕΚΕ

Ασημένια διάκριση απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Όμιλος Hellenic Healthcare (HHG) από τον κορυφαίο οργανισμό αξιολόγησης εταιρικής βιωσιμότητας παγκοσμίως, τον EcoVadis (2022-2023).

Ο Όμιλος HHG τιμήθηκε για τις κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές που εφαρμόζει, σχετικά με θέματα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Λειτουργεί ως παράδειγμα για το ελληνικό επιχειρείν, στέκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους, παρέχοντας κορυφαίες, πρωτοποριακές ιατρικές υπηρεσίες, εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας. Παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες που συμβάλλουν με τρόπο καταλυτικό στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Αυτή η βράβευση αποδεικνύει πως οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου HHG ξεπερνούν τα ελληνικά σύνορα. Κατατάσσεται ανάμεσα στο 10% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως σε υπηρεσίες παροχής Υγείας.

Το σύστημα κατάταξης EcoVadis (CSR Rating) αφορά στην αξιολόγηση της ποιότητας των συστημάτων διαχείρισης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εκάστοτε εταιρείας, μέσω των πολιτικών που διαθέτει, των πρακτικών που εφαρμόζει και των αποτελεσμάτων τους.

Η αξιολόγηση χρησιμοποιεί 21 κριτήρια, τα οποία βασίζονται σε διεθνή πρότυπαόπως μεταξύ άλλων:

  • Οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact)
  • Οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO)
  • Τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI Standards)
  • Το πρότυπο ISO 26000

Τα κριτήρια αυτά ομαδοποιούνται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

  • Περιβάλλον
  • Εργασιακές πρακτικές και ανθρώπινα δικαιώματα
  • Ορθές επιχειρηματικές πρακτικές
  • Βιώσιμες προμήθειες

Για τον Όμιλο HHG, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί έναν ακόμη στόχο. Είναι θεμελιώδες μέρος της φιλοσοφίας και του DNA του, καθώς πιστεύει πως η πραγματική εξέλιξη μίας εταιρείας ή ενός οργανισμού μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν στοχεύει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της κοινωνίας μέσα στην οποία δραστηριοποιείται. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Όμιλος HHG στέκεται δίπλα σε όσους τον εμπιστεύονται και συνεχίζει να οικοδομεί ένα μέλλον συμπερίληψης, μεριμνώντας ταυτοχρόνως για την κοινωνία και το περιβάλλον.