Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη: Συνεργασία με την UNICEF για τα παιδιά

  • Ρούλα Τσουλέα
ΟΦΕΤ
Συναντήσεις της προέδρου του ΟΦΕΤ με την Unicef και με κορυφαίους επιχειρηματίες, με αφορμή την 77η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κοινές ενέργειες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν  ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και η Unicef, για να βοηθήσουν τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στην βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην εκπαίδευση.

Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε στο πλαίσιο του Φόρουμ του Ιδιωτικού Τομέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή την 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΦΕΤ, η πρόεδρος του Ομίλου κυρία Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος του ελληνικού δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact Network Hellas), συναντήθηκε με την επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικών Συνεργασιών  της Unicef κυρία  Verity Nicholas.

Στην ατζέντα της συνάντησης στις 19 Σεπτεμβρίου 2022, ετέθη το θέμα της πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εκπαίδευση των παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία  βιώνουν συνθήκες ανισότητας και φτωχοποίησης.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με δεσμεύσεις εκατέρωθεν για κοινές ενέργειες. Στις ενέργειες αυτές θα συμμετέχουν το τοπικό δίκτυο της UNICEF στην Ελλάδα και τα συναρμόδια υπουργεία. Στόχος είναι να δοθούν λύσεις στα θέματα αυτά, σηματοδοτώντας ένα βιώσιμο μέλλον για την επερχόμενη νέα γενιά.

Το Φόρουμ του Ιδιωτικού Τομέα του ΟΗΕ

Η πρόεδρος του ΟΦΕΤ συμμετείχε επίσης στο Φόρουμ του Ιδιωτικού Τομέα του ΟΗΕ. Οι συζητήσεις του Φόρουμ επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις που βιώνει η ανθρωπότητα, όπως:

  • Η τρίτη χρονιά της πανδημίας
  • Η επιδείνωση των επισιτιστικών, ενεργειακών, ανθρωπιστικών και προσφυγικών κρίσεων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι προκλήσεις αυτές, στο πλαίσιο της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, δημιουργούν ανισότητες και ακραία φτώχεια.  Όπως τονίστηκε από τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών που συμμετείχαν στο Φόρουμ, προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη και βιωσιμότητα, οι χώρες σε όλο τον κόσμο χρειάζονται μία επείγουσα προσπάθεια διάσωσης βασισμένη στα κριτήρια SDGs.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες συζήτησαν επίσης στο Φόρουμ το σχέδιο πέντε σημείων του ΟΗΕ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης, της χρηματοδότησης και της προόδου προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.