ΟΦΕΤ: Στήριξη του έργου των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ

  • Iatropedia newsroom
ΟΦΕΤ
Ο Όμιλος δώρισε αντισηπτικά και απολυμαντικά επιφανειών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Σε μία ακόμα δωρεά προς το υπουργείο Υγείας προχώρησε η διοίκηση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με αφορμή το δεύτερο, σφοδρό κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΦΕΤ, με επικεφαλής την πρόεδρο και CEO κυρία Ιουλία Τσέτη, αποδέκτης της νέας δωρεάς είναι οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η δωρεά αφορά την παροχή 180 τεμαχίων αντισηπτικών Reval των 500 ml και 150 τεμαχίων Reval απολυμαντικών επιφανειών BOV (spray) των 150 ml. Τα προϊόντα αυτά θα υποστηρίξουν το σημαντικό έργο δημόσιας υγείας που επιτελούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

«Με αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας, ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, αντιλαμβανόμενος το ευαίσθητο και κρίσιμο έργο που επιτελεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας του SARS-CoV-2, υλοποιεί με μεγάλη ικανοποίηση μία νέα δωρεά αντισηπτικών και απολυμαντικών προς τις Κινητές Ομάδες Υγείας», δήλωσε η κυρία Τσέτη.

Και συνέχισε: «Στόχος του ΟΦΕΤ είναι, στις δύσκολες υγειονομικά και οικονομικά ώρες που βιώνει η Ελλάδα και όλος ο κόσμος, να ενεργεί με γνώμονα την αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την ενσυναίσθηση. Ο ΟΦΕΤ, με πάνω από μισό αιώνα ζωής, δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το χρέος του».

Η τέταρτη δωρεά

Πρόκειται για την 4η δωρεά που πραγματοποιεί ο ΟΦΕΤ στη διάρκεια της πανδημίας. Είχαν προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, τρεις μεγάλες δωρεές:

  • 24 εκατομμύρια δόσεις Unikinon (χλωροκίνη) για το ΕΣΥ
  • 60.000 δόσεις για το Κυπριακό υγειονομικό σύστημα
  • 24.000 λίτρα αντισηπτικών για το ελληνικό υγειονομικό σύστημα.

Στον ΟΦΕΤ ανήκουν οι βιομηχανίες Uni-pharma και InterMed, η εμπορική εταιρεία Pharmabelle στην Κύπρο και η νεοσύστατη εταιρεία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo. Ο Όμιλος απασχολεί 568 εργαζομένους. Οι βιομηχανίες του Uni-pharma και InterMed πραγματοποιούν εξαγωγές σε περισσότερες από 65 χώρες.