ΟΦΕΤ: Σημαντικές διακρίσεις στους «Πρωταγωνιστές» και τα «Διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΟΦΕΤ
Ο ΟΦΕΤ στην κορυφή του σύγχρονου ελληνικού επιχειρείν, της εξωστρέφειας, της δυναμικής ανάπτυξης, αλλά και της εργασιακής ασφάλειας.

Αλλεπάλληλες σημαντικές διακρίσεις σε εκδηλώσεις που αφορούν την ελληνική οικονομία και το επιχειρείν κατέκτησε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) τον τελευταίο καιρό.

Στην εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2021», οι βιομηχανίες του ΟΦΕΤ Uni-pharma & InterMed έλαβαν τέσσερις σημαντικές διακρίσεις. Στην εκδήλωση επιβραβεύθηκαν οι επιχειρήσεις οι οποίες βρήκαν τρόπο να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και να βγουν θωρακισμένες και ενισχυμένες από την πολυετή οικονομική ύφεση στη χώρα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών, όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές εκθέσεις τους. Τα στοιχεία παρουσιάζονται αναλυτικά  στην έκδοση «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction Βusiness Network. Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στην δεκαετία 2010-2020.

Επιβραβεύθηκαν επίσης οι «Greek Business Champions της Δεκαετίας». Στην κατηγορία αυτή ανήκουν επιχειρήσεις που κατόρθωσαν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη τους προ φόρων πάνω από 50% μεταξύ 2010 και 2019. Στις εταιρείες αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Uni-pharma & InterMed.

Μεταξύ των τεσσάρων διακρίσεων που έλαβε ο ΟΦΕΤ, συμπεριλαμβάνεται και το βραβείο «Solidarity Excellence Award». Με αυτά τα βραβεία τιμήθηκαν οι επιχειρήσεις:

  • Για την προσήλωσή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής
  • Για την αλληλεγγύη που επέδειξαν έμπρακτα απέναντι στην κοινωνία με την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19

Τα βραβεία παρέλαβαν η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, η επικεφαλής του HR του ΟΦΕΤ κυρία Σμαραγδή Ταλάκη και ο Corporate Development Managerτης Uni-pharma κ. Σπύρος Κίντζιος.

Diamonds of the Greek Economy

Ο ΟΦΕΤ διακρίθηκε και ως ένα από τα «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας 2021»:

  • Για τις συνεχείς επενδύσεις του σε ένα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον
  • Για την σημαντική αύξηση των οικονομικών του αποτελεσμάτων
  • Για την στοχευμένη στρατηγική του σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η στρατηγική αυτή συμπεριλαμβάνει ενέργειες για την κοινωνία, το περιβάλλον, την επιστήμη, την έρευνα και τη νέα γενιά.

Το βραβείο παρέλαβε ο επικεφαλής Εξαγωγών του ΟΦΕΤ – Uni-pharma &  InterMed – κ. Γιώργος Σπίγκος. Ο κ. Σπίγκος εξήρε το έργο των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν. Όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις αυτές «μοχθούν, παράγουν και επενδύουν σε μία δύσκολη και απαιτητική εποχή εξαιτίας της πανδημίας». Πριν από την υγειονομική κρίση, εξάλλου, «είχαμε την οικονομική, με τους εργαζόμενους ωστόσο να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους», υπογράμμισε.

«Ο ΟΦΕΤ πορεύεται δυναμικά με την βαριά κληρονομιά του Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος είχε οραματιστεί μία σύγχρονη φαρμακοβιομηχανία, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών, με υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα», επεσήμανε ο κ. Σπίγκος. Και πρόσθεσε πως «το βραβείο DIAMONDS 2021, αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας και ευθύνη για το μέλλον».

Packaging Awards 2021

O ΟΦΕΤ έλαβε το προηγούμενο διάστημα και μία σειρά από άλλες διακρίσεις. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δύο βραβεία της φαρμακοβιομηχανίας InterMed, στο πλαίσιο των Packaging Awards 2021.

Τα βραβεία αυτά αποτυπώνουν την σχεδιαστική έμπνευση, την καινοτομία, τον ενθουσιασμό, αλλά και τη βιωσιμότητα με τα οποία αναδεικνύεται η αξία του branding. Τα βραβεία αφορούν:

  • Τη νέα δερματολογική σειρά Skin Pharmacist, η οποία διακρίθηκε με Gold βραβείο (Graphic Design Innovation) ως minimal ανακυκλώσιμη συσκευασία
  • Την σειρά γυναικείας φροντίδας Eva Intima, η οποία εφέτος κυκλοφόρησε σε νέα συσκευασία και διακρίθηκε με Silver βραβείο (Graphic Design Innovation), ως μία δωρική, ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Pharmacist Choice 2021

Ακόμα τέσσερις διακρίσεις έλαβε ο ΟΦΕΤ στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Pharmacist Choice 2021: Οι μεγάλοι νικητές των προϊόντων Φαρμακείου». Τις διακρίσεις έλαβαν προϊόντα των Uni-pharma και InterMed.

Στην πρώτη του διοργάνωση, ο θεσμός Pharmacist Choice ανέδειξε τις εταιρείες και τα προϊόντα φαρμακείου που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο της αξιολόγησης από την Ειδική Επιτροπή και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην φαρμακευτική κοινότητα.

Αναλυτικά, οι διακρίσεις που έλαβαν τα προϊόντα των Uni-pharma InterMed, στον θεσμό αυτό έχουν ως εξής:

  • Κατηγορία «Βιταμίνες»: Winner διάκριση στο B12 FIX, το μοναδικό διασπειρόμενο σκεύασμα στην κατηγορία του, προϊόν της Uni-Pharma Κλέων Τσέτης ΑΒΕΕ
  • Κατηγορία «Βιταμίνες»: Runner-up διάκριση στο D3 FIX, ένα σκεύασμα της Uni-pharma
  • Κατηγορία «Προϊόντα ευζωίας»: Winner διάκριση στο LACTOLEVURE, το νούμερο 1 προϊόν  προβιοτικών στην Ελλάδα
  • Κατηγορία «Ευαίσθητη περιοχή»: Winner διάκριση στο EVA INTIMA, προϊόν της InterMed Ιουλία & Ειρήνη Τσέτη Φαρμακευτικά Εργαστήρια ΑΒΕΕ. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη σειρά γυναικείας φροντίδας, η οποία εμφανίζεται πλέον με minimal & clean cut εμφάνιση, με την ίδια όμως ποιότητα και αξιοπιστία.

Health and Safety Awards

Τέλος, ο ΟΦΕΤ κατέκτησε δύο Gold και ένα Silver βραβείο στα Health & Safety Awards 2021. Αναλυτικά, τα βραβεία που έλαβε ο ΟΦΕΤ έχουν ως εξής:

  • Στην κατηγορία «Υγιής & Ασφαλής Εργασιακός Χώρος / Healthy & Safe Workplace»:  Gold βραβείο στο νέο βιοκλιματικό κτήριο της UNI-PHARMA
  • Στην κατηγορία «Αναβάθμιση & Εκσυχρονισμός Εγκαταστάσεων / Work Ηealth and Safety Invention»: Gold βραβείο στο νέο καινοτόμο μηχανολογικό εξοπλισμό στην παραγωγή φαρμάκων της Uni-pharma.
  • Στην κατηγορία «Αντιμετώπιση κρίσεων / Crisis Response»: Silver βραβείο στον ΟΦΕΤ για την αντιμετώπιση κρίσεων.