ΟΦΕΤ: Δωρεάν αντισηπτικά στο ΕΣΥ από την InterMed

  • Iatropedia newsroom
ΟΦΕΤ
Η εταιρεία διέθεσε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους για να παρασκευάσει 14 τόνους αντισηπτικού, από οινόπνευμα που διέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Περισσότερα από 14.000 λίτρα αντισηπτικού παρασκεύασε και διέθεσε δωρεάν στο υπουργείο Υγείας η φαρμακοβιομηχανία InterMed  του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΦΕΤ, το αντισηπτικό παρασκευάστηκε από οινόπνευμα που παραχωρήθηκε στην εταιρεία από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το αντισηπτικό παρασκευάστηκα από την InterMed με προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Προορίζεται αμιγώς για χρήση στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο Όμιλος εξηγεί πως η παραγωγή του αντισηπτικού έγινε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της InterMed. Η εταιρεία διέθεσε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Μάλιστα σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 ολοκληρώνεται η παράδοση του υλικού.

«Με αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης η διοίκηση του ΟΦΕΤ προχωρά στη νέα αυτή δωρεά προς το Ελληνικό Κράτος», σημειώνει ο Όμιλος στην ανακοίνωσή του. Είχε προηγηθεί η δωρεάν διάθεση του φαρμάκου Unikinon (με δραστική ουσία τη χλωροκίνη) σε Ελλάδα και Κύπρο. Το φάρμακο βρίσκεται ήδη από τις 3 Απριλίου 2020 σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς.

Η δωρεά του Unikinon, αφορούσε σε 24 εκατ. δόσεις για την Ελλάδα και 60.000 δόσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία.