Οδηγίες προς νέους διοικητές νοσοκομείων δια χειρός Άδωνι! Τι πρέπει να κάνουν

  • Iatropedia
Τα κάστανα από τη φωτιά θα πρέπει να βγάλουν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων καθώς θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρές οδηγίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα διοικούν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί να επιλέχθηκαν με βαριά…κομματικά κριτήρια, δε σημαίνει ωστόσο ότι θα τη βγάλουν όλοι …καθαρή. Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράψουν και αυτοί μνημόνια συνεργασίας τα οποία θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη συμφωνία μας με την τρόικα.

Για όσους παρεκκλίνουν των οδηγιών και των προϋπολογισμών θα δούνε την πόρτα εξόδου ακόμη και σε 6 μήνες όπως προβλέπεται.

Άλλωστε επανέλεγχος θα υπάρχει σε περίπου 6 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ειδικότερα οι νέοι διοικητές έχουν να αντιμετωπίσουν έναν άκρως αυστηρό και φυσικά μειωμένο προϋπολογισμό ο οποίος δε θα πρέπει να ξεπεραστεί ούτε ένα ευρώ. Οι δαπάνες έχουν υπολογισθεί κατά γράμμα και οι προμήθειες πρέπει να είναι μες το …σταγονόμετρο.

Εξάλλου τους τελευταίους μήνες λόγω της αναμονής διορισμού των νέων διοικητών, οι παλαιοί είχαν βάλει το σύστημα στον …πάγο, μην αγοράζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ούτε τα απαραίτητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό με τους γιατρούς και το προσωπικό να αναζητά ακόμη και από τα φαρμακεία βαμβάκι.

Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής όπου οι γιατροί δεν είχαν ούτε ράμματα για τους ασθενείς, όπως είχε καταγγείλει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Παράλληλα οι νέοι διοικητές και ειδικά εκείνοι που δεν έχουν εμπειρία στον τομέα της υγείας αναμένεται να καθίσουν στα …θρανία αφού όλοι οι νεοδιορισμένοι εκπαιδεύονται μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φάρμακα με «κόφτη» στον νέο ΕΟΠΥΥ! Τι εξετάζει ο Άδωνις

Αλλάζουν όλα και στα νοσοκομεία! Έρχεται νέο μοντέλο λειτουργίας. Τι ετοιμάζει ο Άδωνις

Η κρίση έφαγε και τα καλλυντικά! Πόσο έπεσαν οι πωλήσεις στην “ομορφιά”

Γιατροί προς Άδωνι: ''Είσαι οικονομικός δολοφόνος'' Βίντεο-Τι απάντησε στο twitter!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν