Ο Jacopo Andreose νέος διευθύνων σύμβουλος στην Angelini Pharma

  • Ρούλα Τσουλέα
Angelini Pharma
Θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 6 Φεβρουαρίου 2023. Διαθέτει περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Τον διορισμό του Jacopo Andreose ως νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Angelini Pharma ανακοίνωσε η Angelini Industries, ένας ιταλικός πολυεπιχειρηματικός όμιλος.

Η Angelini Pharma είναι φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην υγεία του εγκεφάλου (συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και της επιληψίας), καθώς και στην φροντίδα της υγείας των καταναλωτών.

Ο κ. Andreose θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 6 Φεβρουαρίου 2023. Διαθέτει περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διευθυντικές θέσεις στη φαρμακευτική βιομηχανία. Προέρχεται από την Gilead Sciences, όπου ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος Διηπειρωτικής Περιφέρειας, με άμεση ευθύνη για την εταιρεία στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί στις εταιρείες GlaxoSmithKline/ViiV Healthcare, Bristol-Myers Squibb και Abbott, καλύπτοντας στρατηγικούς και επιχειρησιακούς ρόλους στην Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Jacopo Andreose, τον οποίο επιλέξαμε για την εκτεταμένη διεθνή εμπειρία του και τη βαθιά γνώση του κλάδου»,  δήλωσαν οι Sergio Marullodi Condojanni και Thea Paola Angelini, διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Angelini Industries, αντιστοίχως. «Είμαστε βέβαιοι ότι o Jacopo θα συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή και αναπτυξιακή πορεία της Angelini Pharma, η οποία επί πάνω από έναν αιώνα έχει δώσει προτεραιότητα στην υγεία και τη φροντίδα των ανθρώπων».

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να γίνω μέλος της Angelini Pharma, μιας εταιρείας που συνδυάζει την παράδοση και την μακροχρόνια πίστη ασθενών και εργαζομένων στον τομέα της Υγείας στην Ιταλία και στο εξωτερικό, με έντονη εστίαση στην καινοτομία», είπε ο κ. Andreose.

Παρουσία σε 20 χώρες

Η Angelini Industries έχει παρουσία σε 21 χώρες στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, των FMCG, της βιομηχανικής τεχνολογίας, της αρωματοποιίας, των δερμοκαλλυντικών και του κρασιού. Ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε 1,725 ​​δισεκατομμύρια ευρώ. Απασχολεί 5.800 εργαζομένους, εκ των οποίων περισσότεροι από 4.000 βρίσκονται στην Ιταλία.

Η Angelini Pharma δραστηριοποιείται σε 20 χώρες και απασχολεί περίπου 3.000 άτομα.