Novo Nordisk: Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη»

  • Ρούλα Τσουλέα
Novo Nordisk
Η ομάδα συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Αθήνα, στον αγώνα δρόμου 21 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 5 χλμ, με στόχο να αυξηθεί η ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

Δυναμικό παρόν στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 2021 έδωσε η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas. Η συμμετοχή έγινε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας, καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 η ομάδα συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Αθήνα, στον αγώνα δρόμου 21 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. Η συμμετοχή της ομάδας, που αποτελείτο από περισσότερους από 110 δρομείς, έγινε με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19.

Στην ομάδα συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου. Άλλοι συμμετέχοντες ήταν η Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen), η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη, δρομείς μεγάλων αποστάσεων καθώς και φίλοι της ομάδας.

Πρόληψη σε τρία βήματα

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή της ομάδας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2021, έπειτα από την μακροχρόνια παύση των δρομικών γεγονότων λόγω της πανδημίας της COVID-19, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τον γενικό πληθυσμό για τον σακχαρώδη διαβήτη. Θέλουμε επίσης να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με τρεις επιλογές: 1) αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη με μια απλή εξέταση, 2) υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και 3) καθημερινή άσκηση».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου πρόσθεσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι να βελτιώσει την πρόληψη και να προάγει την έγκαιρη διάαγνωση στον σακχαρώδη διαβήτη. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς το ευρύ κοινό και τους θεσμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά ο σακχαρώδης διαβήτης αλλά και η παχυσαρκία στην Ελλάδα», πρόσθεσε.