MyLifeLive: Πρωτοποριακή εφαρμογή για την παρακολούθηση της live εξέλιξης των εμβρύων

  • Ρούλα Τσουλέα
εφαρμογή
Η εφαρμογή MyLifeLive προβάλλει βίντεο που λαμβάνεται με μικροκάμερες. Το βίντεο δείχνει σε αληθινό χρόνο την ανάπτυξη των εμβρύων της εξωσωματικής στο εργαστήριο. Οι γονείς μπορούν να το παρακολουθούν έως το στάδιο της βλαστοκύστης.

Τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα μιας καινοτόμου εφαρμογής (app) για κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω της οποίας οι μέλλοντες γονείς θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των εμβρύων τη εξωσωματικής στο εργαστήριο, ανακοίνωσε η Institute of Life-ΙΑΣΩ.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή MyLifeLive επιτρέπει στα ζευγάρια να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την ανάπτυξη των εμβρύων έως την 5η ή 6η ημέρα.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της Institute of Life-ΙΑΣΩ, η εφαρμογή λειτουργεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας time-lapse. Κατ’ αυτήν χρησιμοποιούνται εμβρυοσκόπια εφοδιασμένα με μικροκάμερες, με τις οποίες καταγράφονται συνεχώς τα έμβρυα και λαμβάνονται εικόνες. Τα εξελιγμένα αυτά εμβρυοσκόπια επιτρέπουν τον συνεχή έλεγχο των εμβρύων, χωρίς να χρειάζεται η απομάκρυνσή τους από τον επωαστή για να ελεγχθούν στο μικροσκόπιο.

Το βίντεο της εξέλιξής τους ανανεώνεται συνεχώς με εικόνες μέσα στην ημέρα και επιτρέπει την παρακολούθησή τους ζωντανά (live streaming), μέσα από το εργαστήριο.

εφαρμογή

Το βίντεο αυτό βλέπουν οι μέλλοντες γονείς, αλλά και οι έμπειροι εμβρυολόγοι της Institute of Life-ΙΑΣΩ. Η παρακολούθηση τελειώνει όταν τα έμβρυα φτάνουν στο στάδιο της βλαστοκύστης (5η ή 6η ημέρα).

Η εφαρμογή MyLifeLive είναι διαθέσιμη στο GooglePlay για χρήστες Android και στο AppStore για χρήστες iOS.

Η ομάδα της Institute of Life-ΙΑΣΩ παραμένει προσηλωμένη στο σκοπό της και συνεχίζει να σχεδιάζει το μέλλον δυναμικά, επενδύοντας πάντα σε υπερσύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες με γνώμονα την αδιάλειπτη προσπάθειά της να φέρνει όλο και περισσότερα ζευγάρια πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου τους.