Mylan: Ολοκλήρωση της διάθεσης του αντιγριπικού εμβολίου

  • Ρούλα Τσουλέα
Mylan
Η φαρμακευτική εταιρεία Mylan ανακοίνωσε πως διέθεσε στην ελληνική αγορά όλες τις προκαθορισμένες ποσότητες από το αντιγριπικό εμβόλιο που παράγει. Επιπλέον, διέθεσε και πρόσθετη ποσότητα, έπειτα από αίτημα των ελληνικών Αρχών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Mylan αναφέρει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο ήταν διαθέσιμο στους ασθενείς ήδη από τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Και αυτό, παρότι η  κορύφωση των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης αρχίζει από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, το ζήτημα της έγκαιρης κάλυψης της αγοράς υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρό εφέτος λόγω των συχνών μεταλλάξεων του ιού και της δυσκολίας στην απομόνωση των κατάλληλων στελεχών για να χρησιμοποιηθούν στην  παραγωγή των εμβολίων. Ωστόσο ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, ακόμα και όταν αυτές αυξήθηκαν.

Με τo τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο η Mylan έθεσε σε ετοιμότητα ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ταχεία ανταπόκριση στην  καθυστερημένη αναφορά  των στελεχών της γρίπης και την έγκαιρη διαθεσιμότητα των εμβολίων στους πολίτες.

Ο Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής της Mylan στην Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασε: «Κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη μπορεί να προκαλέσει βαριά ασθένεια, ακόμη και θανάτους, ειδικά στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η δυνατότητα έγκαιρης προμήθειας των εμβολίων μας στους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες. Η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερη πρόκληση λόγω των καθυστερημένων συστάσεων των στελεχών. Ωστόσο η Mylan παρέδωσε έγκαιρα όλη τη διαθέσιμη ποσότητα των εμβολίων».